Monako firsts uzaicina Latvijas prezidentu oficiālā vizītē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Monako firsts Albērs II vizītes laikā Latvijā uzaicinājis Latvijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt Monako. Savukārt prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās ar firstu pauda cerību, ka šī nebūs prinča pēdējā vizīte Latvijā. Amatpersonas vienojās par nepieciešamību veicināt sadarbību trīs jomās ‒ ekonomikā, kultūrā un vides aizsardzībā.

"Es vienmēr esmu iestājies par trīs lielām lietām, kur Latvija un Monako varētu sadarboties. Pirmkārt, tā ir ekonomika. Otrkārt, tā ir kultūra. Treškārt, tā ir vides aizsardzība, zaļā filozofija. Ar lielu gandarījumu mēs atceramies to, ka faktiski Latviju ar Monako saista bobslejs vistiešākajā veidā. Man ir liels prieks, ka šīs saites, kas ir veidojušās sporta karjeras laikā, joprojām ir aktīvas arī šodien un tās turpinās, " sacīja Zatlers.

Tāpat viņš norādīja, ka Monako un Latvija ir mazas valstis, tāpēc abu valstu sadarbība būs radoša un reizē arī produktīva. Vienlaikus norādot, ka Monako princis Latvijā varētu viesoties vēl kādu reizi.

Arī Monako firsts norādīja, ka sāktas produktīvas sarunas, lai īstenotu sadarbību ekonomikā, kultūrā un vides aizsardzībā.

"Diplomātisko attiecību izveidošana ir jau sasniegusi vairāku gadu jubileju, un tai ir labs progress. Mūsu diskusijas veicinās tālāk mūsu attiecības šajās trīs jomās, ko prezidents jau minēja. Jūs varat droši paļauties uz šo attiecību dinamisku izaugsmi, uz manu valdību, uz visām citām organizācijām mūsu firstistē, uz mūsu uzņēmējiem, vides aizsardzības organizācijām un kultūras organizācijām. Šādā veidā mēs savas idejas varētu īstenot," uzsvēra Monako firsts.

Viņš arī uzaicināja Latvijas prezidentu oficiālā vizītē apmeklēt Monako.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu