Degot gultai, ar tvana gāzi saindējušies divi mazi bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī Zemgalē, aizdegoties gultai, ar tvana gāzi saindējušies divi mazi bērni, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Divarpus gadus un gadu un trīs mēnešus veco bērnu māte tos uz neilgu laiku bija atstājusi istabā vienus pašus, un, aizdegoties gultai, bērni saindējušies ar tvana gāzi. Apdegumus viņi nav guvuši. Abi bērni tika nogādāti slimnīcā, bet vēlāk tika pārvesti uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Jau ziņots, ka vakar pēcpusdienā Neretā bija izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā, kurā atradās divi mazgadīgi bērni, taču viņus abus izdevies izglābt jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Kā iepriekš pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, plkst.14.48 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka notikusi aizdegšanās divstāvu dzīvojamā mājā Neretā, Rīgas ielā. Notikuma vietā VUGD darbinieki konstatēja, ka vienā no istabām deg grīda un bērnu gultiņa, tomēr paši bērni jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās bija iznesti ārā. Viņu māte ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija izgājusi pie tuvējiem kaimiņiem.

Kā informēja Ševčenko, pagājušajā diennaktī Vidzemē septiņus gadus vecu zēnu vaigā iekodis suns, vienlaikus bērns ir kritis no augstuma un salauzis roku. Viņš tika hospitalizēts. Vēl Vidzemē desmit mēnešus vecs bērns bija pieskāries karstai krāsnij, bet smagus apdegumus viņš neguva.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devušies uz 1205 izsaukumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu