KNAB vērtēs LOK amatpersonu rīcību olimpiešu tērpu iepirkumā (151)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar lūgumu vērtēt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) amatpersonu rīcību Latvijas olimpiešu tērpu iepirkumā. TVNET šorīt ziņoja, ka mūsu rīcībā nonākusi LOK rīkotā konkursa tehniskās specifikācijas ilustrācijas, kas ir ļoti līdzīgas konkursā uzvarējušās kompānijas somu apģērbu ražotāja Halti OY izstrādājumiem no 2013/2014.gada kompānijas ziemas apģērbu kataloga.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs norāda, ka publiski izskanējusī informācija dod pamatu visai ticamam pieņēmumam, ka olimpiskās komitejas iepirkuma tehniskā specifikācija tika izstrādāta, pamatojoties uz konkursā uzvarējušā Somijas uzņēmuma kataloga piedāvājumu, tādējādi

nodrošinot minētajam ražotājam negodīgu uzvaru iepirkumu konkursā.

KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam adresētajā vēstulē lūgts izvērtēt LOK amatpersonu rīcību atbilstoši KNAB kompetencei un ziņot apakškomisijai par izvērtēšanas rezultātiem, savukārt vēstulē IUB vadītājai Dacei Gaile deputāti lūdz vērtēt, vai šajā publisko iepirkumu procedūrā LOK amatpersonas ir ievērojušas attiecīgos normatīvos aktus.

Foto: TVNET kolāža

Kā ziņots, LOK ierobežotu līdzekļu dēļ nevar atļauties veikt formastērpu individuālu pasūtījumu, izteicās LOK ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Soču olimpiskajās spēlēs Žoržs Tikmers.

Ceturtdien lielu ažiotāžu izraisījusi informācija par to, ka

Latvijas delegācija Soču olimpiskajās spēlēs ģērbsies oranžās krāsās,

kaut arī iepirkuma rīkotāji apgalvo, ka krāsa būšot drīzāk dzeltena. Publiskajā iepirkumā uzvarējusi Somijas kompānija «Halti OY», kas bijusi vienīgā pretendente.

Foto: TVNET kolāža

«Haiti OY» par 154 031 latu piegādās 18 dažādu vienību apģērbu gabalus līdz pat 200 eksemplāriem. To vidū būs vairāku veidu ziemas jakas, adītās jakas, cimdi un siltā apakšveļa.

Tāpat ažiotāžu izraisījis fakts, ka publiskajā iepirkumā norādīti praktiski identiski apģērbu paraugi kā «Halti OY» jaunajā ziemas katalogā.

Foto: TVNET kolāža

Rakstā pievienoti tikai daži attēli, bet piedāvājam aplūkot visas LOK konkursa tehniskās specifikācijas ilustrācijas (resursos pieejami divi pdf faili), lai Jūs paši pārliecinātos, cik neiespējami grūti ir atšķirt somu kompānijas Halti OY izstrādājumus no LOK konkursa nolikumā iekļautajām ilustrācijām.

Mūsu olimpiešus Sočos redzēsim tieši tādās krāsās kā attēlots ilustrācijās - oranžos un brūnos krāsu toņos. Olimpiskās spēles noteikti nav notikums, kur Latvijas valsts karoga krāsas ir jāaizstāj ar citām. Acīmredzot Latvijas Olimpiskā Komiteja ir citās domās.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu