Stradiņa slimnīcas Dzemdību nodaļu slepus cenšoties pārcelt uz Bērnu slimnīcu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunajā korpusā Dzemdību nodaļai vietas nebūs, tāpēc to plānots pārcelt uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpām Rīgā, Vienības gatvē, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Raidījumā tika norādīts, ka Dzemdību nodaļas pārcelšana notiekot «slepus» - bez mediķu iesaistīšanas jautājuma lēmuma pieņemšanā. Slimnīcas valde nodaļas pārcelšanu uz Bērnu slimnīcu atbalsta, un mediķi, lai gan pamest esošās telpas negrib, atzīstot, ka tās nav piemērotas nodaļas darbam.

Tomēr Dzemdību nodaļu esot plānots pārcelt uz bijušajām Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas telpām, kurās pēdējo reizi remonts veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem, un tās atzītas par nepiemērotām pacientu ārstēšanai.

Bērnu slimnīcas vadītāja un vienlaikus arī PSKUS valdes locekle Anda Čakša sacīja, ka telpu kosmētiskajam remontam būtu nepieciešami 60 000 eiro, un telpas Stradiņa slimnīca, visticamāk, nomātu.

Tieši Čakša esot bijusi tā, kura ieteikusi risināt «telpu jautājumu» šādā veidā. Viņa gan uzsvēra, ka gala lēmums vēl nav pieņemts. Ja PSKUS mediķi nepiekritīs šādam solim, slimnīcas valde meklēšot citus risinājumus.

PSKUS mediķi atklātā vēstulē esot vērsušies pie Valsts prezidenta, aicinot novērst PSKUS Dzemdību nodaļas telpu pārcelšanu uz Bērnu slimnīcu.

Sākotnēji ticis plānots, ka PSKUS Dzemdību nodaļa atradīsies slimnīcas jaunajā korpusā.

Kā ziņots, 2012.gada nogalē tika sākta labdarības akcija ar mērķi savākt ziedojumus Hematoonkoloģijas nodaļas pārvietošanai uz jaunām telpām. Pusotra gada laikā nodaļas remontam tika piesaistīti 1 118 284 eiro.

Atklājot labdarības akciju, Bērnu slimnīcas vadītāja Čakša, norādīja, ka novecojušas ir ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās arī iemitinājusies sēnīte un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

Čakša stāstīja, ka šī ir arī vienīgā augsta līmeņa aprūpes nodaļa, kas atrodas ārpus galvenās slimnīcas mājas. «Katru reizi, kad pacientiem nepieciešami izmeklējumi, viņi ir jāsaģērbj, jāliek uz ratiem un jāved uz lielo māju. Tas ir grūti pacientiem un neērti personālam,» viņa teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu