Kosmosa kuģis ar SKS apkalpes locekļiem atgriežas uz Zemes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kosmosa kuģis «Sojuz ТМА-18М» ar trim Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) apkalpes locekļiem, no kuriem divi bija pavadījuši SKS gandrīz gadu, trešdien atgriezās uz Zemes, veiksmīgi piezemējoties Kazahstānas stepē, paziņoja Lidojumu vadības centrs Piemaskavas pilsētā Koroļovā.

Ar kosmosa kuģi uz Zemes atgriezās ASV astronauts Skots Kelijs un Krievijas kosmonauts Mihails Korņijenko, kuri pavadīja SKS 340 dienas, un Krievijas kosmonauts Sergejs Volkovs, kurš SKS bija uzturējies vairāk nekā piecus mēnešus.

Piezemēšanās notika uz dienvidrietumiem no Džezkazganas pilsētas Kazahstānas vidienē.

Kelijs un Korņijenko bija piedalījušies SKS vēsturē pirmajā viena gada lidojumā. Pirms tam ilgstošas ekspedīcijas kosmosā bija veiktas Krievijas orbitālajā kompleksā «Mir» pirms gandrīz 20 gadiem.

Kārtējā ekspedīcija uz SKS dosies 19.martā. Tās sastāvā būs Krievijas kosmonauti Aleksejs Ovčiņins un Oļegs Skripočka, kā arī ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauts Džefrijs Viljamss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu