Tramps pārmet Klintonei vieglprātību nelegālās imigrācijas jautājumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps sestdien rīkoja kampaņas pasākumu Teksasas štatā, kurā viņš pārmeta savai sāncensei Hilarijai Klintonei pārāk vieglprātīgu politiku nelegālās imigrācijas jautājumā.

Tramps sacīja, ka Klintone kā prezidente praktiski izbeigtu valsts robežas apsargāšanu, radot «smagu risku» valstij.

Tramps uzrunāja viņam simpatizējošu auditoriju Hjūstonas piepilsētā, tostarp cilvēkus, kuri sacīja, ka viņu draugus vai tuviniekus ir nogalinājuši imigranti bez dokumentiem. Daudzi bija uzvilkuši T-kreklus ar uzrakstu «Nozagta dzīvība» («A Stolen Life»).

Nelegālās imigrācijas jautājums ir viens no svarīgākajiem Trampa kampaņā, kopš viņš pērnvasar bija izteicies, ka daudzi meksikāņu imigranti ir narkotiku kontrabandisti un izvarotāji.

Tramps imigrantu upuru klātbūtnē apgalvoja, ka Klintone kā prezidente «īstenotu [nelegālo imigrantu] amnestiju ar izpildvaras rīkojumu, pārkāpjot mūsu konstitūciju un nostādot visu valsti smaga riska stāvoklī».

Klintone ir aicinājusi mīkstināt imigrācijas praksi, sakot, ka viņa izraidītu tikai vardarbīgus noziedzniekus un teroristus.

Savukārt Tramps ir solījis uzcelt mūri uz robežas ar Meksiku un izraidīt lielu skaitu imigrantu bez dokumentiem.

Tramps sestdien Teksasā uzstāja, ka imigranti bez dokumentiem katru dienu nogalina amerikāņus.

«Katru dienu, kad mūsu robeža paliek atvērta, nevainīgi amerikāņi nevajadzīgi tiek padarīti par upuriem un nogalināti. Katru dienu, kad mums neizdodas īstenot mūsu likumus .. mīloši vecāki riskē zaudēt savu bērnu,» sacīja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu