Bumbas sprādzienā Turcijā nogalināts bērns, ievainoti 17 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas dienvidaustrumos Šanliurfas provincē piektdienas vakarā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis, nogalinot vienu bērnu un ievainojot 17 cilvēkus, paziņoja provinces gubernatora birojs.

Sprādziens notika pie tiesnešu un prokuroru dzīvokļu kompleksa Viranšehiras apriņķī.

Nogalinātais ir 10 gadus vecs bērns. Sākotnēji bija ziņots par trīs gadus veca zēna nāvi, kurš bijis tiesas ierēdņa dēls.

Viens no ievainotajiem bija nopietnā stāvoklī.

Spridzeklis tika detonēts ar tāldarbības mehānismu, paziņoja Šanliurfas provinces gubernators Gingers Azims Tuna. Viņš piebilda, ka automobili ar spridzekli kāds jaunietis bija atstājis šajā vietā piektdienas vakarā.

«Šis terorakts tika veikts ne tikai pret tiesu varu, bet arī pret mūsu likumiem, mūsu justīciju, mūsu nāciju un mūsu vienotību,» Tviterī paziņoja tieslietu ministrs Bekirs Bozdā.

Par sprādzienu vēl nav uzņēmies atbildību neviens grupējums.

Šanliurfa atrodas pie Sīrijas robežas, un tur agrāk teroraktus sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts». Turcijas armija kopš 2016.gada augusta cīnās pret so grupējumu Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu