Kanādas pilsētā tehniskas kļūmes dēļ iedzīvotājiem no krāniem tek ūdens spilgti rozā krāsā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas pilsēta atvainojusies saviem iedzīvotājiem, ka izgāzies ūdens attīrīšanas plāns, kā rezultātā krāna ūdens ieguvis rozā krāsu.

Albertas provinces Onovejas iedzīvotāji sūdzējušies pilsētas pašvaldībai, ka krāna ūdens kļuvis spilgti rozā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Pilsētas mērs Deils Krasnovs paziņojis, ka draudu iedzīvotāju veselībai nav, taču sabiedrību «būtu vajadzējis labāk informēt par notiekošo». Mērs paskaidroja, ka rozā krāsa ir neveiksmīgs blakusefekts, ko radījusi ūdens attīrīšanas procesā izmantota ķimikālija – kālija permanganāts.

Kālija permanganātu izmanto, lai attīrītu ūdeni no dzelzs un sērūdeņraža. Pilsētas pašvaldība atklāj, ka tas iekļuvis rezervuārā ūdensvada skalošanas un filtru tīrīšanas laikā nepareizas vārsta darbības rezultātā. «Rezervuārs tika izžāvēts, taču ķimikālija tomēr iekļuva ūdens piegādes sistēmā.»

«Lai arī pa krānu tekošs spilgti rozā ūdens varētu šķist satraucošs, kālija permanganāts tiek parasti izmantots ūdens attīrīšanai no dzelzs un sērūdeņraža, un iedzīvotāju veselība nav pakļauta riskam,» atklāj pilsētas galva.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) informāciju kālija permanganāts var izraisīt ādas kairinājumu, taču netika saņemtas sūdzības par citiem blakusefektiem. Pārsvarā iedzīvotāji bijuši neapmierināti ar faktu, ka nav tikuši informēti par notiekošo līdz pat otrdienas rītam (rozā ūdens pa krānu sācis tecēt pirmdien).

«Šī ir situācija, no kuras noteikti varam mācīties, lai izveidotu labāku komunikācijas stratēģiju priekšdienām, ja ar šādu vai līdzīgām situācijām saskarsimies nākotnē,» saka mērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu