Sintijas Bāliņas lietā lielāka skaidrība varētu būt pusgada laikā pēc datora analīzes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatbildētu jautājumu šobrīd ir vairāk nekā skaidru atbilžu. Tā par izmeklēšanas procesu studentes Sintijas Bāliņas lietā saka Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Norberts Trepša. Šobrīd izvirzītas divas versijas par jaunās meitenes nāvi – pašnāvība vai nelaimes gadījums.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Norberts Trepša viennozīmīgi apgalvo, ka meitenes nāve nav bijusi vardarbīga. Viņa ir nosalusi. Policijā pastāv divas versijas – pašnāvība vai nelaimes gadījums.

Šobrīd ir liela neskaidrība par meitenes noslēgto dzīvesveidu. «Ir ļoti daudz jautājumu, kāpēc viņa mācījās pašmācības ceļā pamatskolā, vidusskolā. Protams, ir apsveicami, ka meitene beidza vidusskolu ar zelta diplomu, bet neatbildēti ir jautājumi par to, kāpēc šāda izvēle un kādas viņai bijušas problēmas. Tāpēc arī tiek izvirzītas divas versijas,» tā policijas pārstāvis.

Šobrīd notiek arī meitenes datora analīze, un tas varētu ilgt aptuveni pusgadu. Izmeklētāji pētīs, ar ko sarakstījusies meitene un viņas māte, vai apstiprināsies ziņas, ka viņām iepriekš draudējis ukraiņu aktieris, un vai tāds vispār pastāv. Tā kā māte intervijās izteikusies, ka draudi saņemti no Amerikas, Japānas un citām valstīm, tiks veikta iespējamās sarakstes analīze, kas saglabājušās datora cietajā diskā.

Norberts Trepša apstiprina, ka policija pēc notikušā saņēmusi trīs iesniegumus no ģimenes locekļiem par draudu izteikšanu. Šobrīd notiek policijas resoriskā pārbaude, un pēc tās rezultātiem tiks pieņemts lēmums, vai par to tiks sākti kriminālprocesi.

«Es pats kā vecāks, kuram ir dēls, ētisku principu dēļ nevēlos paust subjektīvu komentāru par meitenes ģimeni, jo katra ģimene un katrs bērns ir svēts. Ja aiziet bojā bērns, tā ģimenei ir traģēdija. Es saprotu māti un tēvu, bet šobrīd teikšu, lai bērns dus Dieva mierā. Izmeklēšanā tiks noskaidrots, kas ir patiesie iemesli šim nelaimes gadījumam,» tā izteicās policijas pārstāvis, lūgts komentēt Sintijas Bāliņas ģimeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu