Putins Krievijas vēlēšanās jau nobalsojis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā pirms dažām stundām darbu sākuši vēlēšanu iecirkņi. Pašreizējais Krievijas autokrāts Vladimirs Putins, kurš ir vienīgais reālais kandidāts uz uzvaru šodienas vēlēšanās, savu balsi jau nodevis. Tāpat Maskavas iecirkņos jau paviesojušies viņa sāncenši Pāvels Grudiņins un Vladimirs Žirinovskis.

Putins, kas šoreiz startē kā «neatkarīgais kandidāts», pie varas atradies kopš 1999.gada, un viņam priekšvēlēšanu kampaņa tās tradicionālajā izpratnē nav nepieciešama. Kremļa saimnieks arī nemaz nav papūlējies radīt šādas kampaņas šķietamību un tradicionāli atteicies piedalīties jebkādās debatēs ar saviem formālajiem konkurentiem.

Aptaujas liecina, ka visi pārējie kandidāti bezcerīgi atpaliek no 65 gadus vecā Putina, un, ja vien neiejauksies daba vai providence, viņam jau faktiski garantēts vismaz ceturtdaļgadsimtu ilgs valdīšanas laiks.

Saskaņā ar VCIOM datiem tuvākais nosacītais Putina sāncensis ir komunistu kandidāts Pāvels Grudiņins, taču viņš var cerēt tikai uz septiņiem procentiem balsu.

Tajā pašā laikā atbalstu televīzijas žurnālistei Ksenijai Sobčakai, kas uzņēmusies tā dēvētās liberālās opozīcijas kandidātes lomu, pauduši vien divi procenti aptaujāto. Pārējiem kandidātiem prognozēts vēl mazāks vēlētāju atbalsts.

Slaveno vēlētāju vidū ir franču aktieris Žerārs Depardjē, kuram 2013.gadā ar Putina parakstītu rīkojumu tika piešķirta Krievijas pilsonība. Depardjē nobalsoja vēlēšanu iecirknī Parīzē, ziņo «RIA Novosti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu