"Twitter" bijušais vadītājs atklāj, kādēļ vēlējies atbrīvoties no sociālā tīkla (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Viens no sociālā tīkla “Twitter” (tagad X) dibinātājiem un tā bijušais vadītājs kritizējis kompānijas valdi par darbību viņa vadības laikā, sakot, ka “kompānijas “Twitter” valde vienmēr ir bijusi liela problēma”, norāda “Business Insider”.

“Es saskāros ar ļoti lieliem izaicinājumiem, ko uzstādīja valde. Tā vienmēr ir bijusi lielākā problēma tajā kompānijā, un es biju laimīgs, redzot šīs problēmas beigas,” teica Dorsijs. Viņš norāda, ka vienīgais veids, kā atbrīvoties no šīs valdes, bija kompānijas kļūšana par privātu uzņēmumu.

2022. gada oktobrī “Twitter” par 44 miljardiem dolāru tika pārdots miljardierim Īlonam Maskam, kurš uzņēmumu padarīja privātu un radikāli mainīja darbības pieeju, šo sociālo tīklu pārdēvējot par X. Dorsijs šajā laikā vairs nebija kompānijas vadītājs, atkāpjoties no amata 2021. gadā un vadību atstājot Paragam Agravālam.

Dorsijs atklāja, viņš ir mēģinājis jau iepriekš “Twitter” valdei piesaistīt Masku, taču valde divas reizes bloķējusi šādu priekšlikumu. Daļēji tas saistāms ar Dorsija pašā lēmumu atbrīvoties no “Twitter”. 2022. gada aprīlī Masks pievienojās ”Twitter” direktoru padomei, iegūstot 9,2% kompānijas akciju.

Dorsijs atklāja, ka viņam bija ļoti saspīlētas attiecības ar kādu investoru, kurš nebija mierā ar Dorsija darbību.

Šis investors bija Pola Singera vadītais uzņēmums “Elliott Management”, kas vēlējās “Twitter” vadītāja amatā redzēt citu cilvēku, jo Dorsijs šajā laikā daudz laika veltīja citam savam uzņēmumam “Square”. Dorsijs gan norāda, ka ir piedāvājis valdei savu atkāpšanos no amata, taču valde to noraidījusi. Neraugoties uz to, saspīlējums ar “Elliot Management” turpinājis pieaugt.

“Tajā brīdī nodomāju: labi, man ir jāplāno izejas stratēģija. Tas gan nenotiks uzreiz, taču tam jānotiek divu gadu laikā, jo es nevēlos šādi dzīvot,” teica Dorsijs. Tas sakrīt ar ziņojumiem par “Twitter” pārdošanu Maskam, jo šajā laikā ”Dorsijam bija tik apnicis viss “Twitter” notiekošais, ka viņš bez iebildumiem atbalstīja Maska kļūšanu par jauno kompānijas īpašnieku”.

Dorsijs nesen pameta “Bluesky” – sociālo mediju platformu, kura darbojās ar atvērtā koda protokolu. Viņš arī aicinājis lietotājus izmantot X, saucot to par “brīvības tehnoloģiju”.

Kopš kļūšanas par “Twitter” īpašnieku Masks ir centies panākt, lai šī platforma kļūst par “digitālu pilsētas laukumu, kas brīvs no cenzūras”. Tādējādi tika atcelti liegumi izmantot šo platformu daudziem skandaloziem cilvēkiem, kā bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam un citiem.

Maska skandalozie izteikumi ir likuši lielākajiem reklāmdevējiem pamest platformu X, lai gan Dorsijs norāda, ka “visticamāk, ka Maska vadībā platforma vēlas atrast citus ienākumu veidus, atbrīvojoties no reklāmām kā galvenās naudas plūsmas”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu