Biļete līdz kosmosam – vismaz 200 tūkstoši dolāru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

«Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss no pirmajiem kosmiskajiem tūristiem plāno iekasēt 200 līdz 300 tūkstošus dolāru par vienu ceļojumu, izdevumam «Reuters» atklāja divas projektā iesaistītās personas.

Jau kādu laiku potenciālie Bezosa raķešu kompānijas klienti un kosmosa izpētes industrijas pārstāvji ir vēlējušies uzzināt, cik tad īsti tūristam izmaksās vieta kosmosa kuģī, kas nākamgad, iespējams, dosies neparastajā izklaides braucienā.

Bezoss pagājušajā mēnesī notikušajā biznesa konferencē atklāja, ka drīz tiks sākti kosmosa kuģa testa lidojumi ar pasažieriem, bet biļetes būs pieejamas nākamgad.

Autonomais kosmosa kuģis «The New Shepard» ir izveidots tā, lai, paceļoties 100 kilometrus virs Zemes virsmas, tajā varētu ērti atrasties seši pasažieri. Tas ir pietiekami liels augstums, lai pasažieri dažas minūtes varētu piedzīvot bezsvara stāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu