Notiks 9. Starptautiskā personāla vadības konference

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 7. jūnijā Rīgā, viesnīcā «Reval Hotel Latvia», notiks 9. Starptautiskā personāla vadības konference, kas tradicionāli ik gadu tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Personāla vadīšanas asociāciju. Konferences mērķis ir veicināt uzņēmumu vadītāju un personāla vadītāju pieredzes un viedokļu apmaiņu, aktualizējot problēmas un jautājumus, kas saistīti ar cilvēkresursiem.

Šogad konferences tēma ir «Darbinieki — uzņēmuma konkurētspējas stūrakmens».

Lai gan komandai ir nozīmīga loma uzņēmuma attīstībā, bieži vien personāla vadība tiek nodalīta no uzņēmuma kopējā stratēģiskās plānošanas procesa, atstājot tai vien administratīvās funkcijas pildīšanas iespējas, līdz ar to mazinot tās ietekmi uz uzņēmuma konkurētspēju. Tādēļ šī konference būs veltīta personāla vadības lomas un ietekmes noteikšanai uzņēmuma konkurētspējas veicināšanā.

«Ceru, ka šī konference ļaus personāla vadības profesionāļiem rast vienprātību, ka Latvijai un tās uzņēmējiem nav nozīmīgāku resursu tautsaimniecības un uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanai kā cilvēki. Lai Latvija izrautos no atpalicības un pieaugošajām atšķirībām starp bagātajiem un nabagajiem, mums pēc iespējas ātrāk jāpanāk kopēja vienošanās — biznesā, valsts pārvaldē un sabiedrībā, ka mūsu konkurētspējas priekšrocība ir ne zemu atalgots personāls, bet gan profesionāļi, kas spējīgi piemēroties straujām izmaiņām pasaules ekonomikā, lietot savas prasmes jaunu tehnoloģiju apstākļos un īstenot jaunas idejas biznesa izaugsmei un jaunu darba vietu radīšanai. Balstoties uz šādu vienošanos nākotnē jāveido ikviena stratēģija un taktika kā uzņēmējdarbības veicināšanā, izglītības sistēmas sakārtošanā, tā arī nodarbinātības, veselības aprūpes, sociālās drošības u. c. jautājumos,» pauda Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle.

Viena no lielākajiem daudznozaru uzņēmumiem Latvijā «Reaton» viceprezidents personāla jautājumos Aivars Kalniņš uzsvēra, ka «uzņēmuma efektivitāte saistīta ar apkārtējās vides ietekmi, pašas organizācijas attīstību kopumā un konkrētiem darbiniekiem viņu darba vietās jeb, precīzāk sakot, no darbinieku motivācijas sasniegt kopējos biznesa mērķus. Lai sekmīgi konkurētu vienotās Eiropas tirgū, mums jākļūst vēl efektīvākiem. Tieši patlaban stratēģiski vadīta un uz biznesa mērķiem orientēta personāla vadība var ļoti palīdzēt. Protams, tas prasa arī daudz lielāku biznesa izpratni no darbiniekiem, kuri ir atbildīgi par personāla vadības procesiem uzņēmumos.

Konferences tēma ir precīzi īstajā laikā un īstajā kontekstā. Atdeve gan būs atkarīga no tā, cik aktīvi biznesa vadītāji piedalīsies konferences darbā un cik lielā mērā personāla vadības speciālisti spēs izprast uzņēmumu konkurētspēju ietekmējošos faktorus.»

Konferencē savā pieredzē dalīsies arī Pareksa bankas asistējošais viceprezidents Gatis Kokins, «DDB Porter Novelli» izpilddirektors Aigars Nords, Igaunijas laikraksta «Eesti Päevaleht» galvenais redaktors Āvo Koks, «Severstaļ» korporatīvās universitātes (Krievija) direktors Dmitrijs Afanasjevs, Slovēnijas Menedžmenta augstskolas «IEDC-Bled School» dekāne un direktore Danica Purga (Danica Purg).

www.conferences.lv

9. Personāla vadības konferenci organizē «LBS International Conferences» sadarbībā ar Latvijas Personāla vadīšanas asociāciju un personāla atlases uzņēmumu «CV- Online».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu