Piezīmes uz vizītkartes malām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vizītkartes izmēriem un burtu rakstībai nav stingri noteikta standarta. Tomēr starptautiskajā saskarsmē visizplatītākie izmēri vīriešu vizītkartēm ir 90 x 50 mm, bet sieviešu — 80 x 40 mm.

Vizītkartes izgatavo no labas kvalitātes papīra un pavairo tipogrāfiski.

Vizītkarti var izmantot ne tikai kā lapiņu ar derīgu informāciju kontaktu uzturēšanai un lietišķām attiecībām, bet to var nosūtīt kopā ar ziediem, dāvanu vai suvenīru, vēloties iepazīties, pateicoties, izsakot līdzjūtību. Oficiālas, starptautiski pieņemtas atzīmes ir aizgūtas no franču valodas. Vārdu saīsinājumus raksta vizītkartes kreisajā apakšējā stūrī.

Starptautiskie apzīmējumi:

p. r. — pour remercier (pateicoties),p. f. — pourfēliciter (apsveicot), p. c. — pour condoleances (izsakot līdzjūtību), p. p. — pour presenter (iepazīšanās neklātienē), p. p. c. — pour prendre conge (atvadoties, atvadīšanās neklātiene),p. f. n. a. — pour fēliciter Nouvelle Annee (novēlot laimīgu jauno gadu],p. f. f. n. — pour fēliciter fēte nationale (apsveicot nacionālajos svētkos).

Aizsūtīta vizītkarte ir līdzvērtīga vizītei, kaut gan diplomātisko pārstāvju vidū par pieklājīgāku tiek uzskatīta tās personīga pasniegšana. Ja vizītkarti nodod personīgi, tad uz aploksnes raksta ar zīmuli, bet, ja pa pastu, — ar pildspalvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu