Žurnāls «Lilit» jūnijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Lilit»

Nesen Dailes teātra izrādē «Penelope un Diks» izdzirdēju lielisku citātu, kas skanēja aptuveni tā: «Sieva mani krāpj jau desmit gadus… ar astroloģiju, jogu, veselīgu uzturu, diētām, psihoterapiju…» Tieši pirms izrādes arī es biju sagatavojusies līdzīgai krāpšanai.

Veselīgi patriotisku motīvu vadīta, iegādājos kaut kādus īpašos vitamīnus — nu, lai sejas āda smukāka, lai priecē apziņa, ka vismaz kaut ko savas darba, netīrās vides un ķīmisko produktu nomocītās veselības labā tomēr daru. Smaidīga un pašapmierināta atvēru burciņu, iegremdēju tajā pirkstu un… gandrīz turpat uz vietas arī izvēmos. Piedod, bet TO smaku es laikam nespēju izturēt. Nu nekādi. Zibenīgi aizvēru burku un rīstīdamās metos uz vannas istabu mazgāt rokas. Jāsaka, ka smirdoņu izdevās likvidēt tikai pēc trešās ieziepēšanas. Pēc tam ilgi kā bullis caur pieri raudzījos uz plauktā novietoto ļaunuma perēkli, prātojot, kas gan man dārgāks — veselība un skaista āda vai pašsajūta? Un, cik gan es spētu sevi lauzt un mocīt, lai panāktu sevis iecerēto rezultātu?

Tāpēc gluži laikā nāca raksts par to, cik bieži un mēs mēdzam kompleksot absolūti nepamatotu iedomu ietekmē (raksts «Ak, atklāj savas bālās kājas») un raksts «Ēdam bulciņas ar lepnumu», kas tiešāk vai netiešāk norāda — jebkura sieviete ir skaista un pievilcīga, ja vien sevi par tādu uzskata.

Protams, šādas atziņas nav nekas jauns, tomēr atzīsimies kaut pašas sev — ne jau vienmēr tās izdodas atcerēties, kur nu vēl lietot. Bet varbūt tad, ja vienā jaukā dienā mums visām izdosies šādu pārliecību nesaraujami sakausēt ar savu ES, mēs kļūtu ne tikai pašpārliecinātākas, brīvākas, mīlošākas un mīlamākas, bet arī atbrīvotu sev milzumdaudz laika. Protams, es saprotu — ja tāda diena nudien pienāktu, man nāktos izdomāt veselu kaudzi materiālu, ar kuriem aizvietot diētas, kosmetoloģijas un tamlīdzīgās «Lilit» lappuses. It kā jau būtu vairāk jāiespringst… bet… tomēr jauki, vai ne?

Dace Rukšāne, «Lilit» galvenā redaktore

Vēl žurnāla «Lilit» jūnija numurā lasiet:

Lilitai uz mēles: Akvelīna Līvmane. «Un tā pa drusciņai, pa drusciņai iemācījos tikt cauri ar ironiju. Es sapratu — liec pretī ironiju!»

Lilitas leģenda: Helmuts Bergers. Sievietes viņa dēļ juka prātā — aizmirsa i ģimeni, i bērnus, bet jauks viņš mēdza būt tikai sākumā.

Likteņa līkloči: huligāniskais Buda Ošo. Viņš spītīgi neizprata, kāpēc nevar būt paēdis, seksuāli apmierināts, bagāts un tajā pašā laikā — garīgi apskaidrots un ar tīru dvēseli.

Psihoanalīze ģēniji: neirotiķe Karena Hornija. Viņa bija tipiska 20. gadsimta sieviete no tik izplatītās mūžīgo teicamnieču sugas — apstākļu radīta izcila personība.

Senās zinātnes: karmas likums. Dzīvē nekas nenotiek tāpat vien, katrai rīcībai ir savi iemesli, un tā rada noteiktas sekas, maina mūsu likteni uz labu vai ļaunu.

Vienkārši mistika: apaļš vai stūrains raksturs. 4 vispārzināmajiem sieviešu ķermeņu tipiem ir ne tikai specifiska uzbūve un taukaudu izvietojums, bet arī noteikts raksturs.

Sapņu tulks: skatoties zvaigznēs, neiebrauc grāvī! Sapnī redzētajiem dabas simboliem — saulei, mēnesim, vējam, lietus un varavīksnei, ir ļoti pozitīvs skaidrojums.

Pētām sevi: pateicos tev, mana problēma! Veselība, laime un sirdsmiers vairs nebūs svešvārdi no ziepju operām, ja liksi lietā septiņas vienkāršas likumības, kuru pamatā ir Austrumu gudrības.

Starp mums, meitenēm: ak, atklāj savas bālās kājas! Saausieties jūs visas, kuras nomoka kompleksi par līkiem kāju pirkstiem, vasarraibumainiem pleciem un spicām ausīm — iekārtojieties ērtāk! Skalošu jums smadzenes!

Elementāras patiesības: vecuma etiķete. Aizmirsti par lētām mantām un pakalpojumiem, skopiem vīriešiem, mīksto lācīti un vēl 8 lietām, un savos 40 tu izskatīsies uz 30.

Tā domā viņi: piedod, bet pie maukām mēs neejam. Turpinot iepriekšējā mēnesī aizsākto pētījumu, šoreiz par tiem vīriešiem, kas nekad un nekādu apstākļu spiesti ar pērkamām sievietēm nekrāmēsies.

Lilita ceļā: vivat, NYC! Ja reiz ir pasaulē pilsēta ar visblīvāko un visizteiktāko lielpilsētas sajūtu uz kvadrātmetra, tā noteikti ir Ņujorka. Ko tur redzēt, stāsta dzejniece Liāna Langa.

Nevainosim spoguli: saules nogurdinātās. «Tikai nabagi vada savas dienas tumšos pagrabos, neredz sauli un neiedeg,» pirms vairāk nekā 80 gadiem paziņoja Koko Šanele. Vai viņas teiktais joprojām ir spēkā arī šodien?

Veselības akadēmija: vai kur karsti un labi! Pirts priekus un labumus var baudīt pat tad, ja esi vienkārši ieradusies uz visparastāko ballīti pirtī. Tātad, ko, kad un kāpēc darīt šajā karstajā, tvaika pilnajā vietā?

Nost ar kilogramiem: ēdam bulciņas ar lepnumu. Nevienu nepārsteidz alpīnisti un deltaplanieristi, kas riskē ar dzīvību, bet tieši tāpat kā viņiem, arī tev ir tiesības riskēt ar savu veselību — tavs liekas svars nav bīstams apkārtējiem.

Pie galda, lūdzu: maģija uz šķīvja. Lai apprecētos, ēd vārītu zandartu ar āboliem un valriekstiem, bet, lai iedzīvotos bagātībā, iemīli tomātus ar bumbieriem un ķimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu