Ārvalstu studentiem Stokholmā nākas dzīvot teltīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Stokholmas universitātes teltīs apmetušies vairāki ārvalstu studenti, kuriem pēc ierašanās Zviedrijā nav atradušās vietas augstskolas kopmītnēs, vēsta laikraksts «The Local».

«Teltīs pašlaik dzīvo aptuveni desmit studenti. Tas tomēr neparāda, cik daudzi studenti patiesībā ir bez pajumtes - ir jābūt diezgan drosmīgam, lai saprastu situāciju un dzīvotu teltī,» sacīja Stokholmas universitātes studentu apvienības starptautisko studentu koordinators Kails Verbomens.

Daudzi ārvalstu studenti pirms ierašanās uz mācībām Stokholmas universitātē saņēmuši maldīgu informāciju, ka viņiem tiks nodrošināta dzīves vieta, taču, ierodoties Zviedrijā, viņiem nācies atklāt, ka pajumtes nav, skaidroja Verbomens.

«Kopmītnēs vienkārši nav pietiekoši daudz vietu. Es universiātei ieteiktu neuzņemt studentus, kuriem viņi nevar nodrošināt mājvietu,» viņš norādīja, piebilstot, ka augstskolai nepieciešama koordinēta pieeja šai problēmai, lai nodrošinātu, ka visi departamenti sniedz precīzu informāciju par apdzīvotības līmeni kopmītnēs.

Studentu apvienība uz radušos situāciju reaģējusi, izsniedzot teltis bez pajumtes palikušajiem ārzemju studentiem, vienlaikus tādā veidā protestējot pret universitātes administrācijas vilcināšanos risināt šo problēmu.

Vienlaikus studentu apvienība aicinājusi Stokholmas iedzīvotājus kontaktēties ar organizāciju, ja viņi kaut uz īsu laiku spēj piedāvāt bez pajumtes palikušajiem studentiem kādu istabu, dīvānu vai pat iespēju nakšņot uz grīdas.

«Tas nav pieklājīgi, ka ārzemju studenti dzīvo teltīs pie pilsētas ietves un viņiem garām ik dienu staigā zviedru studenti,» norādīja Verbomens.

Vairākās Zviedrijas pilsētās studenti saskaras ar mājokļa trūkumu, bet Stokholmā šī problēma ir daudz sāpīgāka.

Uz aptuveni 8000 studentu mājvietām Stokholmā rindā reģistrējušies 50 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu