Izstāde «Izglītība un Darbs 2006»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltic Educational Travel and Work Association turpina iesākto tradīciju un uzņemas atbildību par ikgadējās izstādes Izglītība un Darbs organizēšanu. Šogad tā notiks rudenī — 28. un 29. oktobrī Reval Hotel Latvia telpās.

Plānotais izstādes dalībnieku skaits — 100. Piedalīsies vietējie un ārzemju organizāciju pārstāvji. Izstādes rīkotājs šogad ir BETWA, organizatorisku atbalstu apsolījis SIA Kolumbs.

Izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāts rast kontaktus ar darba devējiem, lai veidotu darba pieredzi nacionālajā vai ārzemju darba tirgū. Izstādē tiks piedāvāti priekšlikumi jūsu karjerai: kā atrast atbilstošu skolu vai augstskolu profesijas apgūšanai, sameklēt kvalifikācijas celšanai piemērotākos kursus, prakses vietu, mūžizglītības variantu (kursus, seminārus, valodu skolas utt.).

Izstādes Izglītība un Darbs 2006 atklāšanā aicināti piedalīties LR Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji, kā arī vispasaules organizācijas FIYTO (Federal of International Youth Travel Organizations) prezidents Jack Coronna un BETWAs (Baltic Educational Travel and Work Association) prezidente Solvita Kafaso.

BETWA ir sabiedriska organizācija, kuras darbības mērķis sakrīt ar Latvijas Republikas valdības noteikto — veicināt uz zināšanām balstītas demokrātiskas un sociāli integrētas sabiedrības veidošanos Latvijā un tautsaimniecības konkurētspējas paaugstināšanos.

Tādēļ BETWA šogad aicina piedalīties izstādē Izglītība un Darbs 2006 gan valsts un privātās izglītības iestādes (kā vietējās, tā ārzemju), gan darba devējus no Latvijas un citām valstīm.

BETWA atgādina — Latvijas tautsaimniecības attīstības garants ir augsts iedzīvotāju izglītības līmenis, regulāras investīcijas savās zināšanās un karjeras izaugsmes iespējas kā nacionālajā, tā arī ārzemju darba tirgū. Tikai augstu kvalificēti darbinieki ar labu darba pieredzi spēj celt labklājības līmeni mūsu valstī. Asociācijas uzdevums ir sniegt Latvijas iedzīvotājiem jaunu vērtīgu informāciju un izvēles iespējas.

«Ceļošana, it sevišķi jaunatnes vidū, ir ļoti būtiska Eiropas vienotībai. Jauni cilvēki vienmēr ir atvērtāki citu valstu kultūru iepazīšanai un pieņemšanai. Es vēlos, lai tie, kas visā pasaulē palīdz jaunatnei gūt pieredzi ārpus savas zemes, apzinātos, cik viņu darbs ir nozīmīgs un lepotos ar to»- tā vairākkārt savās uzstāšanās reizēs ir uzsvēris FIYTO prezidents Jack Coronna.

BETWAs prezidente Solvita Kafaso uzskata, ka sabiedrībai ir bezgala svarīgi, lai jaunajiem speciālistiem būtu iespējams augstskolās iegūtās zināšanas papildināt ar saturīgu praksi Latvijas vai ārvalstu uzņēmumos.

«Mums jāprot novērtēt katrs speciālists, kurš var nest labumu Latvijas ekonomikai, zinātnei, medicīnai vai jebkurai nozarei. Zinoši cilvēki — profesionāļi ir mūsu nākotne»- saka Solvita Kafasso . Apmeklētājiem ieeja izstādē būs bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu