Pieprasa sasaukt LU Studentu padomes ārkārtas sēdi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau kopš maija sākuma Latvijas Universitātes Studentu padomes (LU SP) biedri pieprasa sasaukt LU SP ārkārtas sēdi, lai ievēlētu priekšsēdētāju un nomainītu valdi, kā arī veiktu citas izmaiņas organizācijā. Ir iesniegti 4 iesniegumi ar prasību sasaukt sēdi, kas nav izdarīts.

Ārkārtas LU SP sēde jāsasauc, neskatoties uz to, ka norit sesija, jo LU SP sēdes nav notikušas kopš 13. aprīļa, kas ir klajš LU SP Satversmes pārkāpums, kura pieprasa sasaukt sēdes vismaz divas reizes mēnesī. Ir izveidojusies situācija, kad LU SP strādā priekšsēdētāja vietas izpildītājas Ances Bērziņas vadībā. Valdes loceklis, kurš pilda Ārlietu komisijas vadītāja funkcijas ir izteicis vēlmi atkāpties, papildu tam jāievēl arī jauns Izglītības komisijas vadītājs.

Sēžu nesasaukšanai kritiku neiztur arguments, ka komisiju sēdes ir slikti apmeklētas, jo tās LU SP biedri ignorē esošās valdes rīcībnespējas dēļ. Kritiku neiztur arī LU SP valdes prasība pamatot ārkārtas sēdes darba kārtībā iekļautos punktus — LU SP darbību regulējošie normatīvie akti nepieprasa ārkārtas sēžu darba kārtības punktus iepriekš pamatot. Neoficiālais LU SP biedru skaidrojums ir vienkāršs — esošā LU SP valde ir darboties nespējīga.

8. jūnijā tika iesniegts ceturtais iesniegums ar prasību sasaukt ārkārtas LU SP sēdi, kas tika ignorēts. LU SP biedri uzskata, ka LU SP jāstrādā saskaņā ar normatīviem dokumentiem kā LU SP Satversme, bet priekšsēdētāja vietas izpildītājas Ancei Bērziņas reakcija uz ārkārtas sēdes sasaukšanas pieprasījumiem ar «šaubām par sēdes apmeklētību» ir neētiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu