Piesakies 6. Baltiju studiju konferencei!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes augstskola (ViA) aicina pieteikties 6. Baltijas studiju konferences Eiropā klausītāja statusā. Baltijas studiju konference notiks no 17. līdz 19. jūnijam Vidzemes augstskolā un tās tēma būs «Baltijas ceļš Eiropā. Revolūcija un evolūcija».

www.va.lv/cbse

Klausītājam dalības maksa ir EUR 15 jeb Ls 10. Pieteikties tiek aicināti arī augstskolu bakalaura un maģistrantūras studiju studenti, kuriem, uzrādot studenta apliecību, ieeja konferencē ir bez maksas.

Konferencē piedalīsies vairāk nekā simts dažādu nozaru zinātnieki gan no Latvijas, gan dažādām augstskolām un pētniecības iestādēm Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Vācijā, Zviedrijā, Lielbritānijā, Ungārijā, ASV, Austrālijā.

Starptautiskā Baltijas studiju konference ir iespēja veidot sadarbību un gūt ieskatu visos humanitāro, sociālo un eksakto zinātņu un informācijas tehnoloģiju atzaros pētniecībā par trim Baltijas valstīm.

Konferences tēma šogad ir veltīta 1905. gada revolūcijas simtgadei un tā fokusējas uz revolucionāru un evolucionāru pārmaiņu savstarpējo saspēli Baltijas telpā, it īpaši uz informācijas sabiedrības veidošanos, simts gadu laikā kopš vardarbīgās, taču ļoti atšķirīgi vērtētās un dažādās Baltijas zemēs, reģionos un sociālajās grupās atšķirīgi noritējušās 1905. gada revolūcijas. Konferences patronese ir Latvijas Valsts prezidente, profesore Vaira Vīķe-Freiberga — bijusī Baltijas studiju veicināšanas apvienības (AABS) prezidente.

Konferences dienaskārtībā 18. un 19. jūnijā paredzētas plenārsēdes Valmieras Drāmas teātrī, kurās uzstāsies Eiropas Komisijas loceklis Andris Piebalgs, «Latvijas Mobilā Telefona» prezidents Juris Binde, Latvijas Universitātes Centrālās un Austrumeiropas vēstures katedras vadītājs profesors Ilgvars Butulis, Kauņas Vītauta Dižā universitātes Žurnālistikas nodaļas vadītāja asociētā profesore Aukše Balčītiene un Baltijas vēstures komisijas priekšsēdētājs Dr. Dr. h.c. Gerts fon Pistolkorss no Getingenes Vācijā.

Atgādinām, ka iepriekšējos gados konference notika Rīgā (1995), Viļņā (1997), Stokholmā (1999), Tartu (2001) un Turku (2003).

http://www.va.lv/cbse

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu