Blēži eksāmenu jautājumus nepiedāvā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākoties skolas gada beigu eksāmenam, arī es nolēmu veikt eksperimentu un nopirkt 9. vai 12. klases eksāmenu jautājumus. Maniem centieniem nebija panākumu — četru dienu laikā manā e-pastā nebija neviena piedāvājuma no iespējamiem tirgotājiem.

www.delfi.lv

No izglītības un mācību sadaļās ievietotajiem sludinājumiem tikai daži bija lūgumi pārdot eksāmenu jautājumus. Man gan radās aizdomas, ka tie ir nevis reāli pircēji, bet citu žurnālistu eksperimenti. Piemēram, portālā «www.oho.lv» atradu sludinājumu, ka pērk 9. klases eksāmenu jautājumus, tomēr uz šo piedāvājumu varētu atsaukties tikai neprasmīgs pārdevējs, jo sludinājuma autore norādījusi, ka strādā presē.

Arī portālā «www.delfi.lv» atrastais sludinājums «pērku 9. klases eksāmenu jautājumus» izskatās pēc provokācijas. Aptaujājot gan divpadsmito, gan devīto klašu beidzējus, noskaidroju, ka neviens vairs necer nopirkt eksāmenu jautājumus, tāpēc apzinīgie pēdējās dienas pirms eksāmena velta mācībām.

Meklējot iespēju nopirkt eksāmenu jautājumus, atradu sludinājumus, kas joprojām piedāvā «ātri un lēti» tikt pie nepieciešamajiem dokumentiem, turklāt norādot, ka tie būs oriģināli. Visbiežāk tiek piedāvātas starptautiskās studentu atlaižu kartes, izglītības dokumenti, kā arī ārstu izziņas. Lai pievērstu iespējamā pircēja uzmanību, vienam no šiem sludinājumiem bija pievienota mūsu kolēģa Gata Šļūkas karikatūra. Protams, Gatis par to nebija informēts un nekavējoties blēžiem pieprasīja izņemt šo bildi.

Par ļoti nelielu naudas summu var iegūt jebkuras vidusskolas klases liecību — tas maksājot tikai piecus latus. Pavisam profesionālus pakalpojumus var saņemt arhitektūras studenti. Viņiem savu palīdzību piedāvā it kā profesionāls arhitekts un arhitektu birojs, kas pārdod jau gatavus projektus (sludinājuma tekstā norādīts, ka pārsvarā dzīvojamo māju fasādes un plānus). Šis pakalpojums izmaksāšot 35 latus.

Toties tehniskajiem studentiem ir iespēja samaksāt naudiņu kādam Sergejam (spriežot pēc e-pasta adreses, Sergejs pārstāv arī iepriekš pieminēto arhitektu biroju). Sergejs studentu vietā apņemas uzrakstīt kontroldarbu augstākajā matemātikā, vispārīgajā fizikā un teorētiskajā mehānikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu