40 sabiedrības viedokļu līderi vadīs stundas skolās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 8. februārī sāksies «Iespējamās misijas» nedēļa, kuras ietvaros jau trešo gadu no 8. – 12.februārim uz skolām dosies 40 sabiedrības viedokļu līderi un Iespējamās misijas atbalstītāji, viņu vidū Valdis Zatlers, Valdis Dombrovskis, Tatjana Koķe, Vaira Vīķe-Freiberga, Ingrīda Blūma, Juris Gulbis, Māris Mančinskis, Vilis Daudziņš, Renārs Kaupers un citi.

Iespējamās misijas nedēļas galvenais vadmotīvs šogad – dzīve ienāk skolā. Iespējamā misija iestājas par kvalitatīvu, mūsdienu prasībām atbilstošu izglītību un skolu, kas ir atvērta un elastīga, mācību procesu, kurā skolēni iegūst ne tikai zināšanas, bet arī svarīgas dzīves prasmes. Iespējamās misijas nedēļas dalībnieki ar savu pieredzi un stāstiem parādīs bērniem, ka dzīvē viss ir iespējams – tikai jāapzinās savi mērķi un sapņi. Ar šādu domu skolās visā Latvijā ikdienu strādā arī 26 «Iespējamās misijas» jaunie skolotāji – talantīgi, rūpīgi atlasīti un sagatavoti augstskolu absolventi, kas kā savu pirmo profesionālo izaicinājumu izvēlējušies darbu skolā.

«Iespējamās misijas» nedēļas mērķis jau trešo gadu ir rosināt lielāku sabiedrības iesaistīšanos izglītības jautājumu risināšanā. Tādēļ ceram, ka «Iespējamās misijas» nedēļas laikā pieredzētais skolā ienāks arī katra akcijas dalībnieka dzīvē, rosinot viņus izvērtēt savas iespējas dot vēl lielāku ieguldījumu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā Latvijā.

Esam pārliecināti, ka akcijas dalībnieku dzīves piemēri būtiski papildinās skolā apgūstamās zināšanas un prasmes, sniedzot pievienoto vērtību skolotāja darbam un radot bērnos lielāku ieinteresētību mācībās. Piemēram, Normunds Bergs, Iespējamās misijas atbalstītāja SAF tehnika vadītājs, vadot fizikas stundu Iespējamās misijas skolotāja Pāvela Nazarova skolēniem, parādīs, kā fizikas stundās apgūstamās zināšanas var attīstīties reālā biznesa idejā un aizvest līdz veiksmīga uzņēmuma izveidošanai un vadīšanai. Savukārt, aktieris Vilis Daudziņš, piedaloties vēstures stundā un sadarbojoties ar Iespējamās misijas vēstures skolotāju Arni Kleinbergu, vēstīs skolēniem par izrādē «Vectēvs» atspoguļotajiem Latvijas vēstures notikumiem, kur vienā stundā sastapsies skolotāja mācītie vēstures fakti un aktiera interpretācija – vēsture, kas atdzīvojās viņa izrādē.

Tomēr ieguvēji no šīm stundām būs ne tikai skolēni un pati skola – tiekoties ar skolēniem un skolotājiem, akcijas dalībnieki, kas ikdienā nav saistīti ar skolu, varēs salīdzināt radušos priekšstatus ar realitāti un izvērtēt savas iespējas turpmāk dot vēl lielāku ieguldījumu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā Latvijā. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka Iespējamās misijas nedēļa nebeidzas tikai ar vienu stundu, bet atstāj paliekošu rezultātu. Piemēram, pēc Lattelecom valdes priekšsēdētāja Jura Gulbja stundas Olaines 1.vidusskolā pagājušā gada «Iespējamās misijas» nedēļas ietvaros, uzņēmums kopīgi ar Olaines 1.vidusskolas skolēniem organizēja īpašu Profesiju dienu, kuras laikā 100 šīs skolas skolēniem bija iespēja dienas garumā vērot un piedalīties katram sava speciālista ikdienas darbā uzņēmumā, tā gūstot priekšstatu par profesijas būtību un veicamajiem amata pienākumiem. Skolēnu atsaucība bija tik liela, ka Lattelecom plāno līdzīgu pasākumu organizēt arī šogad.

Sagaidot «Iespējamās misijas» nedēļu rīt, 5.februārī stundas vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Swedbank sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Svilāns. Ministru prezidents viesosies Gulbenes novada valsts ģimnāzijā pie Iespējamās misijas skolotājas Sandras Bukovskas skolēniem, izglītības ministre dosies uz Rīgas Purvciema amatu skolu, kur stundu vadīs Iespējamās misijas skolotājas Katrīnas Vītolas audzēkņiem, bet Ivars Svilāns – Olaines 1.vidusskolā, kur šobrīd strādā «Iespējamās misijas» skolotājs Bruno Bahs.

Savukārt «Iespējamās misijas» nedēļu, vadot stundas pirmdien, 8.februārī, atklās Valsts prezidents, «Iespējamas misijas» patrons Valdis Zatlers un «Iespējamās misijas» patronese Ingrīda Blūma. Pirmdien skolās viesosies arī Swedbank Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska, Fontes Vadības konsultācijas vecāka konsultante Olga Dzene un grupas Prāta Vētra solists Renārs Kaupers. Turpinās pieteikšanās Iespējamai misijai

www.iespejamamisija.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu