PS rosina pagarināt mācību gadu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partijas «Pilsoniskā savienība» Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Zandbergs uzskata, ka vienlaikus pagarinot mācību gadu un pagarinot arī Ziemassvētku brīvlaiku, iespējams ietaupīt finanšu līdzekļus, portālu «Apollo» informēja partijā.

Viņš uzskata, ka līdzekļu ietaupījums ir iespējams, jo ietaupītos tā nauda, ko skolas patērē apkures un elektroenerģijas rēķinu apmaksai.

Deputāts rosina mācību gadu pagarināt līdz 20. jūnijam, bet mācību gads varētu sākties jau 20. augustā. Savukārt Ziemassvētku brīvdienas varētu būt no 15. decembra līdz 15. janvārim.

Deputāts ir pārliecināts, ka paaugstinātos arī izglītības kvalitāte, ja mācību gads tiktu pagarināts līdz Eiropā atzītajām 180 dienām. Pašlaik Latvijā mācību gads ir 160 dienas, kas rada spriedzi un laika trūkumu.

Pagarinot mācību gadu un arī Ziemassvētku brīvdienas, varētu ietaupīt vairākus miljonus latu. Deputāts arī nolēmis nākt klajā ar detalizētiem aprēķiniem par līdzekļu ietaupījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu