Akreditēti visi LU īstenotie studiju virzieni

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar uz maksimālo termiņu, sešiem gadiem, akreditēti arī pēdējie trīs no 22 Latvijas Universitātes (LU) īstenotajiem studiju virzieniem – «Ekonomika», «Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība» un «Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas». Tas nozīmē, ka esošie un topošo studenti var būt droši, ka pēc studiju beigšanas LU saņems starptautiski atzītus diplomus.

«Akreditācijas procesa īstenotāji «izlīduši caur adatas aci», paspējuši procesu uzsākt un realizēt, kas nozīmē, ka visi LU pašlaik studējošie un arī tie, kas uzsāks studijas, saņems starptautiski atzītus diplomus,» uzsver LU mācību prorektors profesors Andris Kangro. «Gribu izteikt pārliecību, ka minētā akreditācijas kavēšanās nav saistīta ar konkrētu studiju programmu kvalitāti un funkcionēšanu un, ievērojot pašus jaunākos notikumus, praktiski neietekmēs LU šīs vasaras izlaidumus un uzņemšanu.»

Jau ziņots, ka maija sākumā Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotā Akreditācijas komisija uzsāka studiju virzienu akreditāciju. Iepriekš no jauna akreditēti arī LU īstenotie studiju virzieni –«Vēsture un filozofija», «Informācijas un komunikācijas zinātnes», «Ģeogrāfijas un zemes zinātne», «Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģija», «Reliģija un teoloģija», «Psiholoģija», «Sociālā labklājība» un «Tulkošana», «Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne», «Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika», «Dzīvās dabas zinātnes», «Arhitektūra un būvniecība», «Veselības aprūpe», «Vides aizsardzība», «Tiesību zinātne», «Iekšējā drošība un civilā aizsardzība», «Mākslas», «Izglītība, pedagoģija un sports» un «Socioloģija, politoloģija un antropoloģija». Kopā Latvijas Universitāte īsteno 22 studiju virzienus, kuros ir 134 studiju programmas.

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu