Intervija ar Ilonu Briņķi: Kā sākt runāt angliski 14 dienās?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

www.swisslanguages.com

Kāpēc Tu izlēmi apgūt angļu valodu?

Gada sākumā ciemojos pie māsas Dublinā. Tikko izkāpu no Latvijas lidmašīnas, sākās murgs! Lidostā jāsaprot, kur jāiet… kā lai es to izdaru, tur jau ar krievu valodu ne uz priekšu, ne atpakaļ. Vietējie arī steidzīgi, ja nevari pajautāt, tad neviens negaidīs, kamēr zīmju valodā pasaki, ko gribi. Pats stulbākais, ka citi no Latvijas tik nicīgi izturās un negrib palīdzēt. Es atvainojos, manā laikā skolā bija ļoti švaki ar valodām, neskaitot krievu. Vairāk kā 40 minūtes maldījos pa lidostu. Robežsardzei nevarēju atbildēt uz jautājumiem, atvēra manu somu, pārbaudīja katru sīkumu. Jutos slikti. Māsa arī nevarēja palīdzēt, tur jau nelaiž caur robežu bez iekāpšanas biļetes. Labi, ka viņiem lidostā atradās krievu valodas tulks, citādi būtu tur vēl stundu nosēdējusi. Tik bezpalīdzīga nebiju sajutusies. Uzrakstīju draugos [draugiem.lv – red. piez.] savu pieredzi un saņēmu ieteikumus.

Kādas ir Tavas attiecības ar angļu valodu šodien?

Ir pilnībā mainījušās manas domas. Es vairs neuzskatu to par neaizsniedzamu sapni. Svarīgākais bija sākums – pirmie vārdi, tad nāk pirmie teikumi. No cilvēka, kas spēj pateikt «senkjū» un «gūdbai» esmu pārvērtusies. Man nav problēmu palasīt ziņas, paskatīties seriālu. Datorā varu saprast uzrakstus. Liekas – kā es to agrāk nezināju, tas taču ir tik elementāri. Ir vēl vārdi, kas jāpaskatās vārdnīcā, bet es kopumā varu sarunāties un saprast, ko man saka. Ar nepacietību gaidu atvaļinājumu – jūlijā braukšu uz Īriju vēlreiz, gribās parunāt īstā angļu valodā. Māsa jau smejās – robežsargi neticēs, ka esmu tā pati sieviete. Programmu pabeidzu 2 nedēļās.

Kā tu izmantoji programmu?

Internetā vajadzēja izvēlēties valodu, nopirkt programmu un piereģistrēties. Un pirmajā dienā jau izpildīju pāris nodarbības. Nodarbībās atkārtojas vārdi un Tu mācies pateikt pēc iespējas vairāk ar ļoti mazu vārdu krājumu. Pēc divām nedēļām jau iesēžās tā, ka vari bez špikošanas salikt kopā teikumus. Tālāk viss atkarīgs no pašas – es pārslēdzu televizorā uz angļu valodu. Tu ņem un saproti! Kaut ko dzirdi, atkārto līdzi. Programmā nav jāmācās sīkumi. Kaut vai sākumā ar kļūdām, bet Tu pasaki sev svarīgāko. Un saproti, ko saka Tev. Tālāk vari slīpēt izrunu un jaunus vārdus apgūt, bet tas nāk daudz vieglāk. Nevienu gramatikas tabulu nezinu vēl tagad, bet varu noskatīties seriālu internetā (smejas). Kas Tev ir svarīgāk!

Ko Tu novēli tiem, kam angļu valoda vēl ir priekšā?

Var atrast simts iemeslus pret. Bet var sākt! Var spert pirmo soli! Ja es varēju iemācīties angļu valodu, tad jebkurš var. Vispār domāju, ka valoda ļoti pilnveido cilvēku un ļauj attīstīties jebkurā virzienā. Es esmu ļoti priecīga, ka izmantoju šo iespēju.

Jau iepriekš ziņots, ka Šveices valodu institūtā radītā svešvalodu apguves metode ir balstīta uz pētījumiem par Šveices iedzīvotājiem, kas vidēji pārvalda vairāk valodu nekā iedzīvotāji citviet pasaulē. Pētījumu rezultātā radīta atšķirīga valodu apguves metode, kas jau pēc 14 dienām ļauj sarunāties iepriekš nezināmā valodā. Šī valodu apguves metode ļauj pieaugušajiem apgūt svešvalodu pat ātrāk, nekā tas izdodas maziem bērniem. Mazi bērni valodas apgūst dabiskā ceļā daudz efektīvāk, nekā māca skolās. Jau 5 gadu vecumā lielākā daļa bērnu Šveicē prot runāt 2 valodās.

Šodien ir pēdējā institūta akcijas diena. Programmas pieprasījuma dēļ , piedāvājuma skaits ierobežots - pirmie 100 var apgūt svešvalodu ar 50% atlaidi – par tikai 4.95 Ls (parasti šī iespēja maksā Ls 9.95). Apgūsti angļu, vācu, spāņu vai kādu citu no 12 svešvalodām. Dodies uz www.swisslanguages.com un saņem savu piekļuvi valodu apguves programmai – Tu vari paspēt būt starp pirmajiem 100.

šeit

Uzziņām rakstiet: official@swisslanguages.com

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu