«Gada lielģimene 2013» – Ozolu ģimene no Jelgavas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11.maijā, sagaidot Starptautisko ģimenes un Mātes dienu, Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisinājās Lielo ģimeņu diena, kurā ar BIGBANK atbalstu piedalījās vairāk nekā 150 daudzbērnu ģimenes no visas Latvijas, un «Gada lielģimenes 2013» titulu ieguva jelgavnieku Ozolu ģimene, kas ir astotā bērniņa gaidībās.

«Mēs esam patiesi pārsteigti par balvu, jo nupat bijām uzzinājuši, ka esam nominēti titulam. Lai arī šodien neesam pilnā sastāvā, šī mums bija iespēja atbraukt uz zooloģisko dārzu Šī balva palīdzēs mums īstenot senu sapni – iegādāties klavieres, jo bērni šī instrumenta spēli apgūst mūzikas skolā. Izglītošanās mums ir ļoti svarīga,» stāsta Ozolu ģimene.

Pieteicējs Jānis Krasts Ozolu ģimeni raksturo kā jauku, aktīvu, optimistisku: «Ģimene ir atpazīstama, jo piedalās visos iespējamos pasākumos, turklāt gandrīz visi bērni piedalās dažnedažādos pulciņos – mūzikā, tautas dejās, sportā. Savukārt mamma Baiba ir ieguvusi balvu «Sieviete Latvijai 2012» nominācijā «Sievietei par ģimenes turpināšanu», darbojas Jelgavas kristīgajā māmiņu klubā, dzied katoļu draudzes korī. Abi ar vīru darbojas kustībā «Laulāto tikšanās» un vada saderināto kursus topošajām ģimenēm.»

«Mūsu mērķis ir godināt kuplās ģimenes, kā arī parādīt iedvesmojošu paraugu citiem, cik daudz mums ir lielisku un saliedētu ģimeņu, kas ar smaidu paveic šķietami neiespējamo, paspējot gan aprūpēt savu kuplo saimi, gan arī palīdzēt plašākai sabiedrībai. Iepazīstot 31 saņemto pieteikumu, komisija šogad bija jo īpaši grūtas izvēles priekšā – visas ģimenes ir godam pelnījušas titulu, tāpēc esam apņēmības pilni šo tradīciju turpināt arī nākamgad,» uzsver Pāvels Gilodo BIGBANK vadītājs Latvijā.

Ozolu ģimene regulāri piedalās visās Lielajās talkās, sešas reizes ar bērniem gājuši svētceļojumā Jelgava–Aglona. 2009. gada decembrī ģimene viesojās pie Latvijas prezidenta Valda Zatlera, ir konkursa «Jelgavas gada ģimene 2009» laureāti. Vēl pieteikumā teikts, ka Baiba ir aktīva velobraucēja un vada mammu veloklubiņu, turklāt ģimene ir piedalījusies visos septiņos Jelgavas vienotības velobraucienos. 4.vienotības velobraucienā Ozolu ģimene tika atzīta par kuplāko ģimeni, bet galveno balvu ieguva Jēkabs Ozols. 5.vienotības velobraucienā iegūts aktīvākās ģimenes tituls.

Lielo ģimeņu dienas patronese Zane Vaļicka-Pētersone, domājot par šodienas pasākumu, atzina, ka viņu satrauc divi jautājumi, pirmkārt, iedzīvotāju skaita sarukšana, otrkārt, Latvijas bērnu labklājība ir viena no zemākajām Eiropā. «Es ticu, ka mēs varam radīt bērnus, atbalstīt un rūpēties par viņiem, un šodien to arī sajutu,» papildina Zane. Arī Leonīds Mucenieks, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības vadītājs norāda, ka saņēmis daudzus pateicības vārdus par šīs dienas pasākumu, kas ikvienam ir svētki. Cer, ka šādu svētku būs vairāk un novēl, lai tie turpinās.

Titulam «Gada lielģimene 2013» un 500 latu balvai līdz maijam varēja nominēt ikvienu saliedētu, darbu mīlošu un aktīvu Latvijas ģimeni, kurā aug trīs un vairāk bērnu. Titula ieguvēju noteica komisija, kurā darbojas Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs, Lielo ģimeņu dienas patronese un BIGBANK pārstāvji.

Paralēli izsludinātajā eseju konkursā «Es un mana ģimene», kurā daudzbērnu ģimenes aicinātas dalīties savos stāstos, saņemtas 46 esejas, un komisijas noteiktie uzvarētāji ir: Rasa Ozoliņa – grupā bērniem līdz 7 gadu vecumam, Kristīne Fridrihsberga – 8-13 gadu vecuma grupā, Aleksandra Šabanoviča – 14-18gadīgo jauniešu grupā, Marita Lieģe – pieaugušo grupā.

BIGBANK Lielo ģimeņu diena Latvijā norisinājās jau septīto gadu, savukārt goda titulu «Gada lielģimene 2013“ piešķīra ceturto reizi. 2012.gadā goda titulu ieguva piecu bērnu Vietnieku ģimene no Vecumniekiem, 2011.gadā – Eiduku ģimene no Kokneses novada Bebru pagasta, 2010.gadā – Ozoliņu ģimene no Limbažu novada Viļķenes pagasta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu