Rudens stādu parāde Bulduros

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilnā sparā rit pieteikšanās dalībai «Rudens stādu izstādē», kas notiks 22. septembrī Bulduros, pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas, portālu Apollo informēja SAB biroja vadītājs Andrejs Vītoliņš. Izstādē jau tradicionāli piedalīsies vadošās kokaudzētavas, kā «Latvijas valsts meži» kokaudzētava «Kalsnava» un «Stādaudzētava Blīdene», z.s. «Bērziņi», «Zaļenieku kokaudzētava», «Dimzas», kokaudzētava «Bulduri», gan citi lielāki un mazāki stādu audzētāji. Izstāde jau notiek trešo reizi un to organizē Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu, un to varēs apmeklēt bez maksas jebkurš interesents. Tāpat kā Jelgavā notiekošajā «Latvijas stādu parādē» izstādes laikā būs iespējams vienkopus aplūkot ļoti plašu augu sortimentu, dārza inventāru, kā arī citas dārzniecībā noderīgas lietas, un, protams, interesējošās lietas iegādāties.

Lai veicinātu jauniešu interesi par stādu audzēšanas nozari, kā arī izglītotu interesentus, Rudens stādu parāde Bulduros, līdzīgi kā Jelgavā, tiek rīkota ciešā sadarbībā ar izglītības iestādi. Notiks bezmaksas semināri un jebkurš varēs saņemt izsmeļošu konsultāciju pie stādu audzētāju pārstāvjiem.

Bezmaksas semināri un konsultācijas ir neatņemama, gan pavasara, gan rudens izstādes sastāvdaļa, jo ļoti maz ir tādu cilvēku, kas iegādājušies kādus augus nevēlās kaut vienu iestādīt pašu rokām. Cilvēkam, ja vien viņš nav guvis specializētu izglītību, uzreiz rodas jautājumi: «Kā to izdarīt pareizi, kad ir labākais laiks lai stādītu, kādā augsnē stādīt, vai ir nepieciešams papildus mēslojums, utt ... ???».

Maz, ļoti maz ir to, kuri zina, ka augus konteineros var stādīt no sala līdz salam, ka ir augi, kurus pat iesaka stādīt rudenī. Lai gan ar prieku jāatzīst, ka pircēji ar katru gadu tomēr paliek arvien izglītotāki un negodīgam pārdevējam paliek arvien grūtāk «iesmērēt» tam slimu, apkaltušu, vai Latvijas apstākļiem nepiemērotu augu.

Bez tam lai pasākums būt jautrāks, dalībniekus, un apmeklētājus gaidīs izklaidējoša kultūras programma!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu