Kaķu īpašnieki ir izglītotāki par suņu īpašniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Daudzi uzskata, ka kaķi ir gudrāki par suņiem, taču, kā liecina jauns Lielbritānijā veikts pētījums, tas pats attiecas arī uz mājdzīvnieku saimniekiem, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Kā liecina Bristoles universitātes zinātnieku pētījums, kaķu īpašniekiem drīzāk nekā suņu īpašniekiem būs augstākā izglītība. Pētījuma gaitā atklājies, ka Lielbritānijā kopā mīt 20,8 miljoni kaķu un suņu - par 50% vairāk, nekā bija domāts iepriekš. Pētījumā tika aptaujāti 2980 cilvēki.

Zinātnieki norāda, ka kaķu īpašnieku inteliģence nav viņu viltīgo un patmīlīgo mājdzīvnieku ietekmes rezultāts. Saistība starp kaķiem un viņu īpašnieku izglītības līmeni ir visai vienkārša - izglītotāki cilvēki strādā ilgākas stundas un tāpēc izvēlas mājdzīvniekus, kuri ir daudz patstāvīgāki. Atšķirībā no suņiem kaķus nav nepieciešams vest pastaigā, un savās dienas gaitās tie itin labi iztiek bez cilvēku kompānijas. «Kaķi dienā prasa mazāk laika nekā suņi, tāpēc tie ir populāri starp izglītotiem cilvēkiem, kas vēlu nāk mājās un tālu braukā uz darbu,» paskaidroja pētījuma vadītāja Džeina Mjureja. «Mēs nedomājam, ka tas saistīts ar ienākumu līmeni, tas bija viens no mainīgajiem, kam mēs pievērsām uzmanību, taču tam nebija lielas nozīmes.«

Kā vēsta žurnālā «Veterinary Record» publicētais pētījums, cilvēkiem ar augstāko izglītību par 1,36% biežāk pieder kaķis nekā cilvēkiem ar zemāku izglītību. Parasti kaķu īpašnieki ir arī vecāki, turklāt sieviešu kaķu īpašnieču procentuāli ir vairāk nekā vīriešu. Gan kaķu, gan suņu īpašnieki visbiežāk dzīvo mājās ar dārziem vai laukos.

Universitātes zinātnieki plāno atkārtot pētījumu nākamajā gadā, lai izpētītu tendenču un mājdzīvnieku skaita izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu