Cik bieži patiesībā vajadzētu mazgāt pidžamu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Neskatoties uz to, ka cilvēki katru nakti pidžamā pavada apmēram astoņas stundas, pētījumi pierāda, ka lielākā daļa cilvēku savu nakts apģērbu nemazgā pietiekami bieži.

Nesenā pētījumā atklājies, ka lielākā daļa cilvēku pidžamu nēsā divas nedēļas vai pat ilgāk, vēsta portāls «Good Housekeeping». Patiesībā nakts tērpu vajadzētu mainīt un mazgāt vismaz reizi nedēļā.

Pētījuma laikā 50% no vīriešiem un 41% no sievietēm atklāja, ka pidžamas tīrību pārbauda, to paostot, taču šī metode neesot pietiekami akurāta.

Ņemot vērā to, ka uz cilvēka ķermeņa baktērijas atrodas vienmēr, tās ļoti vienkārši var nonākt arī uz nakts tērpa, kas savukārt var izraisīt infekcijas. Pidžamās uzkrājas arī ļoti daudz atmirušo ādas šūnu.

Kokvilnas pidžamas ieteicams mazgāt ne vairāk kā 40 grādos, jo tās var sarauties, flaneļa apģērbu vēlams mazgāt līdzīgi kā vilnu, savukārt zīdains apģērbs jāmazgā saudzīgā režīmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu