Kādēļ vīrietis pazemo sievieti?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Paskat, tava draudzene ir tik sievišķīga un tik tieva palikusi! Un kā viņa dara to vai šo, droši vien gultā arī ir īsta dieviete…» Ja ko līdzīgu nākas dzirdēt no sava mīļotā, tas ir kā pātagas cirtiens sejā, vai ne? Kādēļ vīrieši pazemo sievietes? Un ko mums – kā šādu vīriešu mīļotajām - darīt? Jautājam geštaltterapeitei Solvitai Vekterei.

Kurai gan sievietei patīk, ja viņu salīdzina! It sevišķi, ja salīdzina ar citu sievieti! Piekritīsi, vai ne? Bet, ja salīdzinātājs ir viņas mīļotais, tas ir īpaši sāpīgi. Solvita Vektere šādu vīriešu rīcību skaidro ar nespēju citiem veidiem pateikt kritiku.

Viņi runā, kā prot. Mēģina caur puķēm pateikt, ko domā, bet viņiem tas sanāk netaktiski.

Jā, arī sievietes ausīm sāpīgi.

Gudra sieviete aiz katra šāda salīdzinājuma atradīs vēstījumu, kuru viņas vīrietis mēģina pateikt tieši viņai, bet citā veidā neprot to izdarīt. Lai no šāda sarunas veida turpmāk izvairītos, tev kā sievietei ir tiesības sadusmoties, izrādīt savas dusmas un tieši acīs pajautāt – ko tu man ar to gribi teikt? Tu saki, ka mana draudzene ir tievāka?

Tātad es esmu tev par resnu? Es tev vairs nepatīku?

Tiesa gan, ja šādi salīdzinājumi sākas publiskās vietās, kad ir daudzi jūsu sarunas klausītāji, tad mēģini izvairīties no strīda. Ja vien tas iespējams, atjoko, bet savas domas un izjūtas izsaki vēlāk, kad esat divatā.

Pretējā gadījumā, ja tieši nepasaki acīs vīrietim savas emocijas, kas tevī rodas, ja viņš tevi ar kādu salīdzina, tas, protams, turpināsies. Vīrietis ar tevi manipulē, bet manipulējot tu nevari justies gana skaista un pašpārliecināta.

Labākais risinājums – atklāta saruna.

Saruna, kas vērsta jautājumu formā vai kurā ir daudz ironijas, ir distancēta. Šādi ir ļoti viegli izvairīties no atbildības par to, ko patiesībā vīrietis vēlas pateikt.

Mudini savu vīrieti atklātai sarunai un, ja viņš redzēs, ka salīdzināšana tevi sāpina, un sapratīs, ka atklāta saruna patiesībā sniedz daudz vairāk nekā salīdzināšana, viņš piekops jauno sarunāšanās veidu. Nu tā vismaz vajadzētu būt! :)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu