Optimistes vienmēr rullē (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Optimisms sievietēm palīdz vieglāk pārvarēt problēmas un pagarina dzīvi — vēsta amerikāņu zinātnieku pētījums.

Optimistiskas sievietes ne vien par 14% retāk saslimst ar sirds un asinsvadu slimībām, bet neatkarīgi no savas veselības dzīvo vidēji astoņus gadus ilgāk par pesimistēm.

Sievietes, kuras uz dzīvi skatās optimistiski, daudz mazāk riskē saslimt ar sirds slimībām, kas var izraisīt pāragru nāvi. ASV zinātnieku pētījums, kurā piedalījās gandrīz 100 000 sieviešu, apliecinājis, ka pesimistēm ir augstāks asinsspiediens un holesterīna līmenis.

Pētnieki uzsver, ka ciniska attieksme, naidīgums pret citiem un neuzticēšanās cilvēkiem var veicināt pāragru nāvi. Atšķirības starp optimistisku un pesimistisku sieviešu veselību nosaka arī viņu dzīves stils — optimistes ir daudz kustīgākas, vairāk rūpējas par sevi un kopumā ir slaidākas nekā viņu nomāktās vienaudzes. Optimisms sievietēm palīdz arī vieglāk pārvarēt dzīves problēmas. Lai arī iemesli vēl nav pilnīgi skaidri, pētījums pierāda, ka negatīvisms graujoši ietekmē veselību. Mēs tagad zinām, ka naidpilnas izjūtas var palielināt konkrētu ķīmisku vielu klātbūtni organismā, bet šīs vielas paaugstina sirds slimību risku — uzsver pētnieku grupas pārstāvji.

Pētījums tomēr liecina, ka veselīgi ieradumi, piemēram, atteikšanās no smēķēšanas vai sabalansēts uzturs, daudz labvēlīgāk ietekmē veselību nekā negatīva attieksme pret pasauli un atbilstošs noskaņojums.

Līdzīgs pētījums par vīriešu sirds veselību arī uzrādījis to pašu tendenci — optimisti par 55% retāk mirst no sirds slimībām pat tad, ja bijuši smēķētāji vai ar nelabvēlīgu iedzimtību.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu