Štata senāts aizliedz valkāt nošļukušas bikses (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Floridas štata Senāts apstiprinājis likumprojektu, aizliedzot jauniešiem skolās atrasties ar nošļukušām biksēm. Par aizlieguma pārkāpšanu jauniešiem draudēs īslaicīga izslēgšana no skolas.

Ja likumprojektu apstiprinās arī Floridas Pārstāvju palāta un parakstīs gubernators, tas stāsies spēkā, Floridai pievienojoties vairākām ASV dienvidu pilsētām, kas ieviesušas aizliegumu nēsāt zemu nošļukušas bikses, atsedzot dibenu, vēdera lejasdaļu vai apakšveļu.

Likuma atbalstītāji norāda, ka skolas dažkārt pienācīgi neuzrauga skolēnu apģērbu, bet vecāki neseko līdzi bērnu apģērbam. Šī jauniešu vidū ārkārtīgi izplatītā modes tendence padara sabiedrību vulgāru.

Tomēr likuma pretinieki pauž bažas, ka aizliegums tiks izmantots pārsvarā pret melnādainajiem cilvēkiem, jo ar nošļukušām biksēm pārsvarā staigā melnādainie jaunieši, ietekmējoties no repa kultūras. Kaut gan no tā ciestu arī meitenes, kas valkā zema piegriezuma bikses.

Likumdevēju centieni apkarot nošļukušas bikses izraisījuši dažādu reakciju sabiedrībā, tomēr lielākajai daļai iedzīvotāju rada neticību un izsmieklu, ka likumdevēji pievērsušies šādai "nopietnai" problēmai.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu