Taisām paši cīsiņus - zinot, kas cīsiņam vēderā! (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fotoreceptes.lv

Vistu filejas - maiga, bet reizē cimperlīga gaļa... Pietiek pārcept, un filejas kļūst sausas un sīkstas, bet ko darīt lietas labā?

Tad nu šoreiz tiek prezentēts savdabīgs vistas «vārīšanas» veids, lai maksimāli saglabātu vistas filejas sulīgumu.
Ar pārtikas plēvi veidojam barjeru starp fileju un ūdeni, bet pašas filejas karsēsies verdošā ūdenī bez papildu vārīšanas.

Foto: fotoreceptes.lv

Cīsiņiem vajadzīgs:
1) pāris vistas fileju - pamatam,
2) kādas vien garšvielas gribam un spējam atrast,
3) pārtikas plēve un diegs - pagatavošanai,
kāda zaļbarība, ko piekost klāt...

Ņemam vistas filejas un sagriežam tās četrās daļās, lai veidojas gareni gabali. Apberam gabalus ar kādām vien garšvielām gribam, vienu niknāku, otru vieglāku - kas vien ienāk prātā.

Izritinām pārtikas plēvi un liekam vistas gabalu pie pašas malas.

Foto: fotoreceptes.lv

Stingri ietinam filejas gabalu kādā trejkāršā plēves apvalkā. Aizrullējam vienu tūtes galu ciet un stingri nosienam ar diegu.

Rullējam tūti no otra gala ciet, stingri «pievelkot» vistas fileju, līdz izveidojas smuks cīsiņš - nosienam otru galu. Nosienam nākamo, nākamo, nākamo - līdz mums ir gatavi smuki vistas fileju cīsiņi.

Lielā ūdens grāpī uzvārām litrus piecus ūdens - grāpi vēlams ņemt lielu, jo ūdens masa ir nepieciešama «siltuma inercei» tā, lai 15-20 minūšu laikā ūdens minimāli atdzistu. Kad ūdens uzvārās, slēdzam uguni nost un metam cīsiņus grāpī iekšā.

Vāku pa virsu, un atstājam cīsiņus uz minūtēm 15-20 ūdenī.

Foto: fotoreceptes.lv

Velkam cīsiņus no grāpja laukā un tālāk jau domājam paši - vai ēst siltus, vai piegriezt salātiem. Redzam, ka gaļa ir saglabājusi savu sulu un aromātu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu