Kāpostu krēmzupa ar āboliem un kanēļa grauzdiņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv

Vācu virtuvē, tāpat kā latviešu tradicionālajās maltītēs, daudz tiek izmantoti trekni un sātīgi produkti – speķis, kāposti, maize un krējums, bet šajā zupā tie atklājas jaunās garšu kombinācijās.

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 2 dārzeņu buljona kubiņi*
  • ½ svaiga kāposta, sagriezts platās strēmelēs
  • 1 nemizots ābols, iztīrīts un sagriezts lielos gabalos
  • + 1 ābols, iztīrīts, sagriezts mazos kubiņos
  • 150 g žāvēta speķa, sagriezts lielos gabalos
  • 1 sīpols, nomizots, sagriezts lielos gabalos
  • 400 g saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • ½ citrona sula
  • sviests cepšanai
  • baltmaize, sagriezta lielos kubiciņos
  • šķipsniņa kanēļa

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā buljona kubiņus. Liec vārīties kāpostus, pēc pāris minūtēm pievieno nemizotos ābolu gabaliņus un visu samaisi. Tad pievieno speķi un sīpolus un vāri, līdz kāposti sāk kļūt mīksti. Pievieno saldo krējumu un sāli, apmaisi un turpini vārīt. Pēc apmēram 20 minūtēm, kad visas sastāvdaļas ir mīkstas, lej zupu blenderī un sablendē.
  2. Otru ābolu, kas sagriezts kubiņos, liec bļodiņā ar citronūdeni un atstāj līdz pasniegšanai, lai tas neapbrūnē. Tikmēr pannā izkausē sviestu, liec tajā maizes kubiņus, uzber nedaudz sāls un kanēli un apgrauzdē.
  3. Salej zupu katliņā, pārber ar grauzdiņiem, ābolu kubiņiem un pasniedz, liekot galda vidū.

Recepte: Daniels Jāns

* Ja iespējams, labāk izmanto paša vārītu buljonu + 1 ēd.k. buljona koncentrāta.

Foto: Armands Meirāns / www.cetrassezonas.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu