Sākta vakcinācija pret gripu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Infektoloģijas centrā šodien sākta vakcinācija pret gripu 2007./2008. gada sezonai.

Gripa sākas pēkšņi ar paaugstinātu temperatūru, pat līdz 39 - 40 grādiem, galvassāpēm, laušanas sajūtu kaulos un muskuļos, sausu klepu. Tai var būt arī nopietnas komplikācijas, tādas kā bronhīts, pneimonija, vidusauss iekaisums, miokardīts u.c.

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, nezaudētu darba spējas un izsargātos no minētajām komplikācijām, ir nepieciešams vakcinēties, īpaši bērniem, par 65 gadiem vecākiem cilvēkiem un slimniekiem ar hroniskām kaitēm. Pret gripu jāpotējas katru gadu no jauna, jo katru gadu izplatās cita veida gripas vīruss un pret to saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas prognozēm tiek izstrādāta speciāla sezonai aktuāla vakcīna. Vakcinēties nepieciešams sezonā vienu reizi, un imunitāte izveidojas pēc 10 – 14 dienām.

Ieteicams vakcinēties jau tagad, kamēr laiks vēl nav kļuvis pavisam vēss, mitrs un ir mazāk iespēju saaukstēties. Maksa par vakcinēšanu pret gripu Latvijas Infektoloģijas centrā ir 6 Ls. Vakcinēties iespējams arī izejamās dienās, jo Vakcinācijas kabinets strādā katru dienu no 9:00 līdz 20:00. Mēs atrodamies Linezera ielā 3, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu