Ķīna attīsta jaunu raķeti lidojumam uz Mēnesi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna šobrīd strādā pie jaunas lielizmēra raķetes konstruēšanas, lai nosūtītu valsts pirmo cilvēka vadīto kosmosa kuģi uz Mēnesi, tādējādi vēl vairāk attīstot Ķīnas ambiciozo kosmosa programmu.

Pirmā raķetes «Long March-9» palaišana paredzēta ap 2028.gadu, jo eksperti norāda, ka raķetes attīstīšana pagaidām ir tikai izpētes stadijā, vēsta Ķīnas laikraksts «China Daily».

Paredzams, ka tā vedīs aptuveni 130 tonnas kravas.

Ķīnas Kosmosa tehnoloģiju akadēmijas vadītājs Ļi Tonju «China Daily» norādīja, ka «pašreizējās raķetes, tostarp «Long March-5», kuras pirmā palaišana paredzēta pavisam drīz, spēs īstenot valsts plānotās kosmosa aktivitātes nākamo desmit gadu laikā».

Tomēr viņš piebilda, ka ar to sniegtajām iespējām būs par maz Ķīnas ilgtermiņa kosmosa programmām.

Ar savu vairākus miljardus dolāru vērto kosmosa programmu Pekina paredzējusi pierādīt savu aizvien pieaugošo globālo statusu, tehnisko ekspertīzi, kā arī izmantot to kā piemēru valdošās Komunistiskās partijas panākumiem valsts situācijas uzlabošanā.

Plānā paredzēts līdz 2020.gadam paredzēts izveidot pastāvīgu orbītas staciju un vēl pēc kāda laika uz Mēnesi nosūtīt cilvēku.

Ļi norādīja, ka raķetes «Long March-9» diametrs un augstums būs daudz lielāks nekā pašreizējai raķetei «Long March 5».

Akadēmijas raķetes projektētājs uzsvēris, ka raķete paredzēta lidojumiem uz Mēnesi, kā arī arī citiem tālākiem kosmosa izpētes projektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu