Krievija otrajā mēģinājumā ar kosmosa kravas kuģi koriģē SKS orbītu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Lidojumu vadības centram otrajā mēģinājumā ir izdevies koriģēt Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) orbītu, veicot manevru ar kosmosa kravas kuģi «Progress M-26M», pirmdien paziņoja Krievijas kosmosa aģentūras «Roskosmos» preses centrs.

«Pirmdienas naktī SKS orbīta tika koriģēta. Tam tika izmantoti kravas kuģa «Progress M-26M» dzinēji,» sacīja «Roskosmos» preses centra pārstāvis. Operācija ilga apmēram pusstundu.

Pirmais korekcijas mēģinājums sestdienas naktī bija neveiksmīgs, jo dators pēdējā brīdī atcēla komandu kravas kuģa dzinēju ieslēgšanai.

SKS orbītas augstums virs Zemes bija jākoriģē, lai darītu optimālus apstākļus, kas ļaus pilotējamam kosmosa kuģim «Sojuz TMA-15» ar trim apkalpes locekļiem jūnija sākumā atgriezties uz Zemes, nolaižoties Kazahstānas teritorijā.

SKS apkalpē ir Krievijas kosmonauti Antons Škapļerovs, Genadijs Padalka un Mihails Korņijenko, Eiropas astronaute Samanta Kristoforeti un amerikāņu astronauti Terijs Vērtss un Skots Kellijs. Škapļerova, Kristoforeti un Vērtsa atgriešanās no SKS uz Zemes bija plānota 14.maijā, bet ir atlikta uz 11.jūniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu