Itālijā atrastas senajā pilsētā Paistā nozagtas freskas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc desmit gadu izmeklēšanas Itālijā atrastas akmens plāksnes ar freskām, kas tika nozagtas no kapenēm senajā pilsētā Paistā.

Policija vērtīgos artefaktus, kas datējami ap 400 gadiem pirms mūsu ēras, atguva, sekojot pierādījumiem, kurus atrada pie mākslas priekšmetu kontrabandista ar iesauku «Kapteinis». Vīrietis gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā, un viņa mašīnā tika atrastas tūkstošiem arheoloģisko atradumu fotogrāfijas.

Pēc desmit gadu izmeklēšanas Itālijā atrastas akmens plāksnes ar freskām, kas tika nozagtas no kapenēm senajā pilsētā Paistā.
Pēc desmit gadu izmeklēšanas Itālijā atrastas akmens plāksnes ar freskām, kas tika nozagtas no kapenēm senajā pilsētā Paistā. Foto: Reuters/ScanPix

Policija akmens plāksnēm sekoja līdz pat Itālijas un Šveices robežai. Vērtīgie atradumi nogādāti Romā.

Freskās redzama augstdzimusi dāma kopā ar verdzenēm, karotājs zirgā, kā arī bruņots jauns vīrietis ar ēzeli. Katra plāksne tikusi pārgriezta uz pusēm, lai tās būtu vieglāk slepus pārvietot.

Paista ir arheoloģiska vieta netālu no Neapoles, kurā ir simtiem unikālu seno kapeņu. Pilsētu cēluši senie grieķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu