Pirmo reizi iemūžināta Jupitera pavadoņu «deja»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Jau vēstījām, ka otrdienas rītā ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zonde «Juno» pēc piecus gadus ilga un 2,7 miljardus kilometru tāla ceļojuma veiksmīgi iegāja Saules sistēmas lielākās planētas, Jupitera orbītā.

Zondes galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāda ir Jupitera uzbūve, un tādējādi palīdzēt zinātniekiem izprast gan šā gāzu giganta, gan citu Saules sistēmas planētu veidošanos.

Pa ceļam uz savu darba vietu «Juno» paveica vēl ko interesantu, un tas ir - pirmo reizi video iemūžināja Jupitera pavadoņu riņķošanu ap planētu. Video gan ir redzami tikai četri lielākie pavadoņi - Jo, Eiropa, Ganimēds un Kallisto. Kopējais Jupitera dabīgo pavadoņu skaits ir 67.

Kā norāda NASA, zemāk pievienotais time-lapse video tapis periodā starp 12. un 29. jūniju, kad «Juno» bija attiecīgi 16 un 5 miljonu kilometru attālumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu