«SpaceX» uz SKS nosūta bezpilota kravas kuģi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No Kanaverala raga Floridā pirmdien tika veiksmīgi palaista ASV privātās kompānijas «SpaceX» nesējraķete «Falcon 9», lai nogādātu orbītā bezpilota kravas kuģi «Dragon», kas devies uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS).

«SpaceX» arī izdevies veiksmīgi nosēdināt raķeti atpakaļ uz zemes.

Kuģa ierašās SKS plānota trešdien.

Kuģī atrodas adapters, kas nepieciešams, lai nākotnē ar SKS varētu savienoties privāti kosmosa kuģi, kurus šobrīd izstrādā kompānijas «SpaceX» un «Boeing». SKS plānots nogādāt vēl vienu adapteru.

Šie privātie kuģi atjaunos ASV spēju nogādāt astronautus kosmosā pēc tam, kad 2011.gadā tika izbeigta ASV atspoļkuģu programma. Kopš tā laika astronautus kosmosā var nogādāt tikai ar Krievijas kosmosa kuģiem «Sojuz».

Iepriekšējais mēģinājums nogādāt adapteru SKS 2015.gadā neizdevās, «SpaceX» raķetei eksplodējot neilgi pēc palaišanas. Pirmie lidojumi ar apkalpi uz SKS paredzēti 2017. un 2018.gadā.

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) paziņojusi, ka «Boeing» ražotie adapteri darbosies automātiski, atvieglojot kosmosa kuģu ierašanos SKS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu