Pirmā abu roku transplantācija ASV cietusi neveiksmi

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Amerikānis Džefs Kepners zaudēja abas rokas pēc bakteriālas infekcijas, kas izplatījusies pa viņa ķermeni 1999.gadā. Pirms septiņiem gadiem viņam bija iespēja kļūt par medicīnas pionieri, piekrītot Amerikā pirmajai abu roku transplantācijai. Tā bijusi iespēja atkal apskaut sievu. Tagad viņš vēlas tās noņemt, vēsta «The Independent».

«No pirmās dienas es nevarēju izmantot savas rokas. Es neko nevarēju darīt,» teicis vīrietis.

Viņa rokas un kājas nācies amputēt pēc rīkles infekcijas, kas izraisījusi sepsi un varētu izraisīt nopietnus iekšējo orgānu bojājumus un pat nāvi.

Kepners zaudējis iespēju pārvietoties ar automašīnu un noturēties darbā. Tad viņam piedāvāta iespēja veikt operāciju, kuras laikā viņam pievienotu donora rokas.

Viņš apzinājies, ka šāda operācija ir riskanta, tomēr ticējis, ka gadījumā, ja ķermenis nepieņemtu donora rokas, viņš tās varētu noņemt.

Kepnera ārstējošais ārsts pēdējo divi gadu laikā ar savu pacientu un viņa ģimeni vairākas reizes esot pārrunājis iespējamos variantus.

Ārsts esot izdarījis visu, lai transplantācija notiktu pēc iespējas veiksmīgāk, un, pēc speciālista domām, biežāka fizioterapija spētu uzlabot vīrieša roku motoriku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu