Lūk, kas notiek ar tavu ķermeni, ja tu pievērsies kanibālismam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / Caters News Agency

21. gadsimtā cilvēka gaļas ēšana tiek uzskatīta par vienu no baisākajām galējībām, kas tiek praktizēta vienīgi atsevišķos brīžos, kad cilvēks nolemts bada nāvei, nesaskata citu izdzīvošanas iespēju. Tomēr, neņemot vērā ētiskās normas, cilvēka gaļas ēšana graujoši ietekmē organismu un var pat izraisīt nāvi, raksta «Indy100».

Cilvēka gaļa ierindojas sarkanās gaļas kategorijā, mioglobīna dēļ mūsu muskuļos, savukārt bīstama cilvēka dzīvībai tā ir prionu klātbūtnes dēļ.

Līdz 20. gadsimta 60. gadiem kanibālisms bija plaši praktizēts Papua-Jaungvinejā, kad dažās ciltīs bija pieņemts notiesāt savus mirušos ģimenes locekļus. Nepatīkams blakusefekts šādam kanibālismam ir «Kuru», zināmas arī kā smieklu slimības, iespējamība.

Smieklu slimība ir ārkārtīgi reta un neārstējama; tās pamatā ir neirodeģeneratīvi traucējumi, ko izraisa mutējušās olbaltumvielas – prioni, kas var izdzīvot pat lielā karstumā.

Prioni nogalina nervu šūnas smadzenēs, padarot tās caurumotas, līdzīgas sūklim.

«Kuru» nozīmē «trīcēt» vai «drebēt no bailēm»; tās simptomi ir muskuļu spazmas, koordinācijas zudums, grūtības staigāt, garastāvokļa maiņas un ēstgribas trūkums. Šī slimība var nogalināt cilvēku gada laikā.

Tomēr ir arī labās ziņas – «Kuru» jeb smieklu slimība, visticamāk, ir izzudusi, vēsta «Indy100».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu