8 netīrākie priekšmeti, kas atrodami katrā birojā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tev būtu jāpasaka, kāda pēc tavām domām ir tīrākā darbavieta, tu noteikti teiktu – mājīgs un moderns birojs kādā spožā jaunceltnē. Diemžēl tā nav taisnība. Vairāki testi pierādījuši, ka lielākā daļa priekšmetu, kas atrodami birojos, ir apsēsti ar baktērijām, tāpēc izdevums «Mashable» ir apkopojis 8 netīrākos priekšmetus, kas atrodami katrā birojā.

Datorpeles

Foto: PantherMedia/ScanPix

Tas, ka datorpeles ir vieni no netīrākajiem un baktēriju apsēstākajiem priekšmetiem birojā, visticamāk, nevienam nav nekāds pārsteigums, jo tas tomēr ir priekšmets, kurš birojos tiek lietots visaktīvāk.

Izrādās, ka 38% no visām datorpelēm ir gandrīz tikpat netīras, cik īstās peles.

Tualetes podu sēdekļi

Foto: PantherMedia/ScanPix

Varētu šķist, ka tualetes poda sēdeklim jābūt visnetīrākajam priekšmetam birojos, tomēr tā gluži nav. Tiesa, šo faktu nevajadzētu uztvert kā pamudinājumu poda sēdekļa virsmas izmantošanai par desmaizīšu paliktni.

Ja tevi uztrauc tualetes poda tīrība, tad pirms lietošanas to vienmēr var noslaucīt ar mitro salveti. Tā tu visiem izdarīsi lielu pakalpojumu.

Kafijas automāti

Foto: PantherMedia/ScanPix

Ja tavā birojā ir kafijas automāts, tad tu droši vien esi ievērojis, cik bieži cilvēki to izmanto. Neskaitāmi pirksti, kas sazin ko aiztikuši, kafijas automāta pogas vis nepadara tīrākas.

Noskaidrots, ka 21% no kafijas automātu pogām var pārnēsāt bīstamas slimības, tāpēc padomā, vai tomēr kafijas vietā nevajadzētu izvēlēties paciņu tēju.

Ledusskapji

Foto: PantherMedia/ScanPix

Nav svarīgi, vai tu ledusskapī glabā savas pusdienas vai vienkārši paku piena, lai pie tā piekļūtu ir jāsatver ledusskapja durvju rokturis, kuru, tāpat kā kafijas automāta pogas, aiztikušas visdažādākās rokas.

Ledusskapja rokturis ir krietni vien netīrāks par tualetes poda sēdekli un pavisam noteikti bīstamāks par salātiem, kas ledusskapī aizmirsti stāv jau nedēļām.

Datoru klaviatūras

Foto: PantherMedia/ScanPix

Datoru klaviatūras – visu biroju nozīmīgākais un skaļākais «mūzikas instruments». Izpētīts, ka 27% no datoru klaviatūrām satur veselībai potenciāli bīstamas baktērijas, tāpēc, ja tev gadās uz klaviatūras nobirdināt sava ikdienišķā brokastu bulciņas drupatas, nesteidzies tās uzlasīt un notiesāt.

Mikroviļņu krāsnis

Foto: PantherMedia/ScanPix

Mikroviļņu krāsnis, lai cik praktiskas un lietderīgas tās būtu, birojos var kļūt par pamatīgu draudu tavai veselībai.

Noskaidrots, ka 48% no visām mikroviļņu krāsnīm birojos ir apsēstas ar dažādiem mikrobiem. Īpaši mikroviļņu krāšņu rokturi, tāpēc pirms un pēc krāsns lietošanas nenāktu par ļaunu nomazgāt rokas.

Ūdens krāni

Foto: PantherMedia/ScanPix

Vai zināji, ka izlietnes ūdens krāns ir paradīze dažādām baktērijām? Zināms, ka ūdens krānu atgriezt ar tīrām rokām nav viegli izdarīt, jo, lai nomazgātu netīras rokas vajag... vispirms atgriezt ūdens krānu.

Uz 75% no biroju ūdens krāniem atrodas pietiekami daudz baktēriju, lai tu varētu pamatīgi saslimt, tāpēc, pirms ķerties krāt krānam, labāk noslauki to ar mitro salveti.

Viedtālruņi

Foto: PantherMedia/ScanPix

Lai arī mobilie telefoni tiek lietoti ne tikai birojos, tomēr beigu beigās tie lielāko daļu pavada uz tava darba galda. Vai vari atcerēties pēdējo reizi, kad kārtīgi notīrīji savu ierīci? Padomā, cik bieži tu to dienas laikā velc ārā no kabatas? Kādās vietās un apstākļos tas notiek? Tramvajā, gultā un pat tualetē, vai ne?

Izrādās, ka uz vidējā viedtālruņa atrodas ārkārtīgi liels baktēriju daudzums, kas šo ierīci padara par netīrāko priekšmetu gan birojā, gan mājās.

Lai izvairītos no tā, atliek tikai reizi pa reizei telefonu notīrīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu