Aprit 70 gadi, kopš Rozvelā atrada «citplanētiešus»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa / Vida Press

Pagājuši jau 70 gadi kopš konspirācijas teorijām apvītā Rozvelas incidenta, kad netālu no ASV pilsētas Rozvelas Ņūmeksikas pavalstī nogāzās neidentificēts lidojošs objekts, izraisot sabiedrībā vētrainas diskusijas par citplanētiešu eksistenci un valdības centieniem šo faktu slēpt.

Lai arī oficiālā versija ir tāda, ka objekts, kas 1947. gada 7. jūlijā nogāzās Rozvelā, bija ASV gaisa spēku meteoroloģiskā zonde, tomēr simtiem negadījuma liecinieku bija un ir pārliecināti – Rozvelā avarēja citplanētiešu kuģis.

Aizdomas par to, ka ASV valdība no sabiedrības kaut ko slēpj, tikai pastiprināja operatīvā militāro spēku iejaukšanās avārijas seku likvidēšanā, kā arī vairāku cilvēku liecības, ka viņi avārijas vietā redzējuši pundurveidīgu humanoīda līķi, kuru ātri savākuši militāristi un nogādājuši tā sauktajā Zonā-51.

Fermeris Maks Brāzels, kura aitu aplokā objekts avarēja, stāstīja, ka materiāls, no kā bija veidotas avarējušā objekta atliekas, bija ļoti savāds un nelīdzinājās nevienam iepriekš redzētajiem materiāliem. Viņš arī piebilda, ka objekta atliekas nekavējoties sakrāva bruņumašīnās un aizveda prom.

Tomēr ASV valdībā nekavējoties atspēkoja šo liecību, sakot, ka gaisa spēki bieži eksperimentē ar inovatīviem materiāliem, kas civiliedzīvotājiem varētu šķist dīvaini.

Lai gan kopš Rozvelas incidenta pagājuši jau 70 gadi, tomēr konspirācijas teorijas joprojām nerimstas vērsties plašumā, liekot šim gadījumam kļūt par vienu no lielākajām mistērijām pasaules vēsturē. Cilvēki joprojām tic, ka valdība slēpj no sabiedrības to, ka objekts, kas nogāzās Rozvelā ir citplanētiešu kuģis.

1994. gadā Pentagons atslepenoja un publiskoja lielāko daļu dokumentu, kas saistīti ar Rozvelas incidentu, pierādot, ka nekā ārpuspasaulīga šajā incidentā nav. Zonde, kas ietriecās zemē, esot bijis īpašs spiegošanas aparāts, kura mērķis bija izspiegot krievu kodolizmēģinājumus.

Šis apgalvojums izskaidro ārkārtīgi lielo slepenību un militāristu iejaukšanos avārijas seku likvidēšanā. Arī vēlākā informācijas nopludināšana par negadījuma mistisko raksturu ir kalpojusi tam, lai sabiedrības domas novērstu no valdības militārajām ambīcijām.

Neskatoties uz to, tūkstošiem cilvēku katru gadu apmeklē Rozvelu, ticot citplanētiešu eksistencei un tam, ka kosmosā mēs neesam vienīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu