Politiķiem bail runāt atklāti par mežiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudz sabiedrībā pazīstamu cilvēku iesaistījušies portāla TVNET aizsāktajā diskusijā par Latvijas mežu nekontrolētu iznīcināšanu. Devām iespēju izteikties arī atbildīgajiem politiķiem. Taču tautas kalpi, aizbildinādamies ar aizņemtību un laika trūkumu, nevēlējās izteikties par šo tēmu. Tādēļ aicinām pārdomāt, vai politiķi, kuri "šeptējas" pa mežiem, bet izvairās no atbildības, ir pelnījuši turpināt turēt varas grožus.

Izraisa plašu rezonansi

Vasaras sākumā TVNET sāka rakstu sēriju par Latvijas mežu iznīcināšanu. Publikācijas guvušas plašu ievērību un izpelnījās ne tikai ar mežu apsaimniekošanu saistītu cilvēku uzmanību.

Neērtiem tematiem nav laika

Dienā, kad TVNET tika publicēts pirmais materiāls par minēto tēmu, sazinājāmies ar trīs amatpersonu pārstāvjiem. Vēlējāmies uzzināt premjera Valda Dombrovska (V), zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) un vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) domas šajā jautājumā.

Foto: LETA

Tai pašā dienā TVNET saņēma atbildi no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļas vecākās referentes Lindas Tiltas. Viņa solīja nākamajā darba dienā atbildēt par tikšanās iespējām ar ministru Vējoni. Vēlāk gan izrādījās, ka

Vējonis ir tik ļoti aizņemts, ka nelielai intervijai nevar ieplānot laiku līdz pat augustam...

Augusts ir pienācis, taču Vējoņa birojs joprojām klusē...

Ministrijā vilcinās ar intervijas akceptēšanu

Vēl savdabīgāka bija komunikācija ar Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Dagniju Mucenieci.

Foto: LETA

Viņa neatbildēja 10.jūnijā, taču 13.jūnijā solīja, ka, visticamāk, par iespēju tikties ar ministru Dūklavu varēs informēt ceturtdien vai piektdien, jo tuvākajās dienās ministrs dodas komandējumā.

Tā kā Muceniece mūs bija piemirsusi, jūnija pēdējā nedēļā zvanījām paši. Viņa sacīja, ka bijusi atvaļinājumā, un solīja noskaidrot, kad Dūklavam tomēr atrastos brīdis intervijai.

Jūlija pirmajā nedēļā Muceniecei atkal sūtījām atgādinājumu par interviju. Uz to ministrijas pārstāve atbildēja:

Dūklava kungam ir saplānots darba grafiks.

Turklāt viņa lūdza atsūtīt jautājumus elektroniski, solot uz tiem sagatavot atbildes.

Uz TVNET iebildi, ka, saprotot saplānoto grafiku, sarunu par interviju sākām gana laicīgi - jau 10.jūnijā, Muceniece neatbildēja. Viņa arī nereaģēja uz portāla piedāvājumu tikties ar Dūklavu nākamnedēļ...

Foto: LETA

Arī premjers nevar atrast laiku intervijai

Saistībā ar situāciju mežos TVNET vēlējās uz sarunu aicināt arī premjeru Dombrovski. Taču viņa preses sekretārs Mārtiņš Panke jau tajā pašā dienā atbildēja: "Ņemot vērā, ka premjers pašlaik ir ārpus valsts un viņa nākamās nedēļas darba grafiks ir ļoti saspringts, pašlaik diemžēl nevaru piedāvāt konkrētu laiku."

Viņš aicināja doties uz nākamo preses konferenci, kas notiek pēc valdības sēdes. Diemžēl TVNET neapmierināja šāda iespēja - vēlējāmies sarunu "zem četrām acīm". Vēlāk Panke solīja precizēt intervijas laiku, taču šis solījums joprojām nav realizējies.

"Suns zina, ko ēdis"

Lai arī vairāk nekā pusi Latvijas teritorijas klāj meži un tā ir viena no lielākajām valsts bagātībām, neviens no atbildīgajiem ministriem pēdējo mēnešu laikā nav atradis laiku, lai paskaidrotu sabiedrībai savu nostāju šajā jautājumā.

Mums atliek secināt:

- aizņemti ar rūpēm par iekļūšanu nākamajā Saeimā, ministri atklāti izvairās no sev neērtu jautājumu apspriešanas, tostarp par mežu izciršanas politiku;

- ministri neslēpj, ka viņu rīcība (gan bezdarbība, gan apzināta kaitniecība) veicina Latvijas mežu nekontrolētu izciršanu, un tamdēļ nevēlas uzņemties atbildību sabiedrības priekšā par atjaunojamo resursu nozares postīšanu.

Nepelnīti ievēlēti Saeimā

Jau pavisam drīz notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas. TVNET mudina vēlētājus pārdomāt, vai politiķi, kuri šeptējas pa mežiem, taču no atbildības izvairās, ir pelnījuši turpināt turēt varas grožus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu