Sociālajā akcijā «Otrā dzīve» sašķirots par 142 tonnām vairāk stikla un palīdzēts vairākām ģimenēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sociālās akcijas «Otrā dzīve» laikā no 2014.gada 29.oktobra līdz 2015.gada 31.janvārim iedzīvotāji kopumā sašķiroja par 142 tonnām vairāk stikla pudeļu un burku, ko «Eco Baltia grupa» pārvērtusi 1500 eiro ziedojumā labdarības organizācijai «Ziedot.lv», lai sniegtu atbalstu ģimenēm, kas cietušas ugunsgrēkos. Noslēdzoties akcijas pirmajam mēnesim, 500 eiro ziedojumu jau saņēma Lipsku ģimene no Talsu novada, bet akcijas noslēgumā ziedojumu 1000 eiro apmērā saņems Baltausu ģimene Ķeguma novadā.

SIA «Eco Baltia Vide» valdes priekšsēdētāja Anita Saulīte: «Ja stikla pudeles un burkas tiek sašķirotas un nodotas pārstrādei, to dzīve ir bezgalīga. Tāpēc ir gandarījums, ka akcijas rezultātā poligonos nonāks vēl par 142 tonnām mazāk stikla.

Tās kopskaitā ir vairāk nekā pusmiljons stikla pudeļu un burciņu, kas sāks savu otro dzīvi.

Turklāt iedzīvotāji, šķirojot stiklu, snieguši atbalstu arī divām ģimenēm, palīdzot tām atgūties pēc ugunsgrēkiem. Īpašs paldies mārupiešiem, liepājniekiem, salaspiliešiem un ādažniekiem, kuri akcijas laikā bijuši aktīvākie stikla šķirotāji.»

«Eco Baltia grupas» vides apsaimniekošanas uzņēmumu (PSIA «Jumis», SIA «EKO Kurzeme» un SIA «Eco Baltia Vide») konteineros sašķirotā stikla apjoms sociālās akcijas «Otrā dzīve» laikā kopumā pieaudzis par 142 tonnām. Par katru papildus sašķiroto stikla kilogramu tika ziedots viens cents labdarības organizācijai «Ziedot.lv» ar mērķi palīdzēt ģimenēm, kuras nonākušas nelaimē. Abas ģimenes, kas saņēmušas «Eco Baltia grupas» ziedojumu, līdzekļus izmantos, lai veiktu nepieciešamos darbus iedzīves atjaunošanai pēc ugunsgrēkiem.

«Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta: «Sociālā akcija «Otrā dzīve» veido sabiedrības sociālos ieradumus, kuri palīdz gan videi, gan sabiedrībai kopumā. «Ziedot.lv» ir gandarīta par sadarbību ar «Eco Baltia grupu» un pateicas ikvienam, kurš iesaistījās.»

Akcijas laikā saņemtie ziedojumi sniegs būtisku atbalstu nelaimē nonākušajām ģimenēm.

Akcija «Otrā dzīve» sadarbībā ar AS «Latvijas Zaļais punkts», «Ziedot.lv» un AAS «Piejūra» norisinājās no 2014.gada 29.oktobra līdz 2015.gada 31.janvārim.

PSIA «Jumis», SIA «EKO Kurzeme» un SIA «Eco Baltia Vide» šķirošanas konteineri atrodas Rīgā, Salaspils, Ādažu, Babītes, Mārupes, Siguldas, Liepājas,Vaiņodes, Grobiņas, Aizputes, Pāvilostas, Durbes, Skrundas novadā un Rucavas novada Dunikas pagastā, kā arī sadarbībā ar AAS «Piejūra» Piejūras reģiona novados – Tukuma, Talsu, Mērsraga, Engures, Jaunpils, Kandavas, Dundagas un Rojas. Šķirošanas konteineru karte pieejama šeit: www.ecobaltia.lv/lv/otra-dzive/.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu