Svētdien - vispasaules zaļo darbu diena (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/furtwangl

Svētdien, 10.oktobrī, globāla mēroga kampaņas „10/10/10 – vispasaules zaļo darbu diena” ietvaros AS „Latvijas valsts meži” aicina ikvienu būt īpaši dabai draudzīgiem, pārdomājot savu rīcību un darbojoties tā, lai pēc iespējas mazāk radītu CO2 izmešus.

10. oktobrī visā pasaulē notiks globāla mēroga akcija „10/10/10 – vispasaules zaļo darbu diena” ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību CO2 izmešu radītajam kaitējumam un klimata pārmaiņām. Šajā dienā Eiropā, Āfrikā, Amerikā un Austrālijā dažādas organizācijas, uzņēmumi un domubiedru grupas darīs dažādus „zaļos” darbus, izaicinot gan sevi, gan pārējos pēc iespējas „zaļāk” dzīvot arī ikdienā.

AS „Latvijas valsts meži” šajā dienā Tērvetes dabas parkā un Pokaiņu mežā dāvās bezmaksas ieeju tiem, kas uz šiem objektiem būs devušies ar divriteni. Savukārt deviņās Mammadaba vēstniecībās – Alūksnes, Ādažu, Vandzenes vidusskolā, Kalsnavas, Ogres, Pūres, Andrupenes pamatskolā, kā arī Ziepniekkalna sākumskolā un Rubas speciālajā internātpamatskolā „Vispasaules zaļo darbu dienas” zīmē tiks stādītas eglītes, priedītes un bērziņi, tādā veidā samazinot ogļskābās gāzes jeb CO2 izmešu daudzumu atmosfērā.

Mammadaba un AS „Latvijas valsts meži” šīs kampaņas ietvaros atgādina, ka patīkamai izklaidei Latvijas dabā nav nepieciešami ne lieli finansiāli izdevumi, ne arī ievērojami neatjaunojamās jeb fosilās enerģijas tēriņi – lielākā daļa atpūtas vietu Latvijas valsts mežos ir pieejamas bez maksas! Aicinām gan 10.oktobrī, gan arī citās dienās doties pastaigās pa mežu – kājām, nūjojot vai ar velosipēdu, makšķerēt, sēņot, ogot, vērot putnus, orientēties… Iespējas bezgalīgas! Meklē un atrodi savu videi draudzīgo brīvdienu atpūtu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu