Ušakovs aicina rīdziniekus pārrunāt Mazās Arkādijas likteni (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 17.martā, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) tiksies ar Āgenskalna iedzīvotājiem, lai runātu par Mazā Arkādijas parka turpmāko likteni.

Tikšanās notiks Mazā Arkādijas parka skvērā pie kalniņa pusdienlaikā plkst.12, un uz tikšanos aicināti visi Mazā Arkādijas parka apkārtnes iedzīvotāji.

Kā ziņots, līdz 25.martam turpinās sabiedriskā apspriešana būvniecības iecerei, kas paredz uzbūvēt zaļajā zonā Mazajā Nometņu ielā jeb tā sauktajā Mazajā Arkādijas parkā divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju ēku un pazemes stāvvietu 100 automašīnām.

Vairāk nekā 70 Āgenskalna iedzīvotāji 10.martā pulcējās uz sabiedrisko apspriešanu, lai iebilstu pret ieceri apbūvēt Mazo Arkādijas parku. Rīdzinieki projekta attīstītājiem piedāvāja savu palīdzību, lai pieprasītu no Rīgas domes citu zemesgabalu vai kompensāciju, apturēt būvniecības ieceri un saglabāt Mazo Arkādijas parku kā pilsētas zaļo zonu.

Ušakovs uzskata, ka pašvaldībai ir jāmeklē tiesiskas iespējas, kā saglabāt Mazās Arkādijas skvēru arī turpmāk. Ušakovs vērsa uzmanību uz to, ka šī teritorija un Arkādijas parks veido vienotu vēsturisku zaļo teritoriju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu