Makšķerēšanas kartes turpmāk varēs iegādāties arī internetā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Makšķerēšanas kartes turpmāk varēs iegādāties arī internetā, aģentūrai BNS pavēstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Viņa norādīja, ka pašlaik makšķerēšanas kartes iespējams iegādāties ne tikai makšķerēšanas karšu izplatīšanas vietās ‒ specializētajos makšķernieku veikalos, pasta kompānijas "Latvijas Pasts" nodaļās u.c. ‒, bet arī elektroniski interneta mājaslapā www.makskeresanaskarte.lv.

"Makšķernieki elektroniski var iegādāties gada un triju mēnešu makšķerēšanas kartes, kas pēc dizaina neatšķiras no tipogrāfijā izgatavotajām," apliecināja Kalniņa.

Lai elektroniski iegādātos makšķerēšanas karti, personai mājaslapā norādītajos laukos jāizvēlas kartes veids, jāieraksta vārds, uzvārds un personas kods. Savukārt personām, kurām nav Latvijas Republikas personas koda, ir jāieraksta personu apliecinoša dokumenta numurs, uz kā vārda tiek pirkta karte, paskaidroja ZM pārstāve.

Kartes termiņu iespējams norādīt

Iegādātajās gada makšķerēšanas kartēs derīguma termiņš ir automātiski uzstādīts no kārtējā gada 1.janvāra līdz 31.decembrim, bet, izvēloties īstermiņa (triju mēnešu) makšķerēšanas karti, jānorāda vēlamais sākuma datums, bet kartes beigu termiņš tiek aprēķināts automātiski. "Trīs mēneši no ierakstītā sākuma datuma, bet ne ilgāks par kārtējā gada 31.decembri," uzsvēra Kalniņa un informēja, ka uz visām nopirktajām kartēm ir norāde, ka makšķerēšanas karte ir derīga, uzrādot inspektoram personu apliecinošu dokumentu.

ZM pārstāve sacīja, ka uz internetā iegādātās makšķerēšanas kartes izdrukas ir redzams kartes attēls, makšķernieka vārds, uzvārds, personas kods, kartes derīguma termiņš un kartes unikālais numurs, kas katrai iegādātai kartei ir atšķirīgs, jo mainās automātiski augošā secībā.

Jāņem līdzi kartes izdruka

Kalniņa uzsvēra, ka, dodoties makšķerēt, jāpaņem līdzi izdrukātā makšķerēšanas karte, jo saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem makšķerēšanas laikā ir jābūt līdzi derīgai makšķerēšanas kartei un personu apliecinošam dokumentam, kas ļauj identificēt personu.

Savukārt inspektori elektroniski iegādātās makšķerēšanas kartes autentiskumu pārbaudīs ar bezmaksas īsziņu, kurā norādīs makšķerēšanas kartes unikālo numuru. "Uzreiz pēc īsziņas nosūtīšanas inspektors saņems bezmaksas atbildes īsziņu, kurā ir norādīts kartes derīguma termiņš, īpašnieka vārds, uzvārds, personas kods vai personu apliecinoša dokumenta numurs, ja kartes īpašniekam nav personas koda," klāstīja ZM pārstāve.

Interneta mājaslapas www.makskeresanaskarte.lv, kas ir pieejama latviešu, krievu un angļu valodā, darbību nodrošina oficiālais makšķerēšanas karšu izplatītājs Latvijā "Leards" sadarbībā ar uzņēmumu "City Credit".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu