Pusmiljons eiropiešu aicina nemainīt dabas aizsardzības likumdošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Pēdējo divu mēnešu laikā vairāk nekā pusmiljons cilvēku ir aicinājuši Eiropas Komisiju aizsargāt dabas vērtības visā Eiropas Savienībā (ES) kā atbildi ierosinājumam pārvērtēt esošos ES dabas aizsardzības likumus, aģentūru BNS informēja Latvijas Dabas fonda pārstāve Maija Ušča.

Maijā tika uzsākta kampaņa «Dabas trauksme» («Nature Alert»), kuras laikā ikviens eiropietis tika aicināts izteikt viedokli par dabas vērtību aizsardzības nepieciešamību ES. Divu mēnešu laikā tajā iesaistījās vairāk nekā 120 dabas aizsardzības nevalstisko organizāciju un 520 000 pilsoņu, norādot, ka ES dabas aizsardzības likumiem nevajadzētu tikt mainītiem, uzsvēra Ušča.

Dabas fonds informē, ka šobrīd ES likumi aizsargā vairāk nekā 1000 sugu un 27 000 dabas pieminekļu. Tādējādi Eiropā atrodas lielākais aizsargāto dabas teritoriju tīkls – «Natura 2000», kas aizņem apmēram vienu piekto daļu no ES platības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu