Rīgas dome par pus miljonu eiro plāno sakopt dabas parku «Piejūra»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dabas parkā «Piejūra» par 588 235 eiro plānots izbūvēt un atjaunot publisko infrastruktūru, izveidojot gājēju takas, aktīvās atpūtas laukumu un autostāvvietu.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par dalību atklātā projektu iesniegumu atlasē.

Projekta mērķis ir izbūvēt un atjaunot antropogēno slodzi mazinošu publisko infrastruktūru dabas parkā «Piejūra», kas atrodas «Natura 2000» teritorijā, antropogēnās slodzes uz Eiropas Savienības (ES) aizsargājamiem biotopiem mazināšanai.

Projekta realizēšanas laikā plānots izveidot robežzīmes, informatīvos stendus, apmeklētāju skaitītājus un barjeras. Tāpat paredzēts izvietot soliņus, atkritumu urnas, izveidot automašīnu stāvvietas, takas ar grants un koka segumu, kā arī izbūvēt aktīvās atpūtas laukumu un veselības taku.

Minētos pasākumus plānots veikt par 588 235 eiro, no kuriem 500 000 eiro būtu ES fonda finansējums, bet 88 235 eiro - Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta līdzfinansējums.

Projektu paredzēts realizēt no 2017.gada 1.aprīļa līdz 2018.gada 30.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu